Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

LTRK prezidents: Uzņēmēji nevēlas riskēt, pieņemot darbā cilvēkus ar īpašām vajadzībām

Uzņēmēji nelabprāt vēlas uzņemties papildus riskus un izmaksas, pieņemot darbā cilvēkus ar īpašām vajadzībām, piektdien Rīgas biznesa forumā sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

"Lai pieņemtu darbā cilvēkus ar īpašām vajadzībām, vajadzētu kādus papildus stimulus uzņēmējiem, pretējā gadījumā tikai palielinās uzņēmēja riski," sacīja Rostovskis, norādot, ka tad, ja šādu cilvēku pieņemšana darbā dotu kādus papildus ieguvumus, uzņēmēji būtu aktīvāki.

Kā piemērus viņš minēja šādu cilvēku atlaišanas mehānisma sakārtošanu, jo gadījumos, ja cilvēka ar īpašām vajadzībām atlaišana no darba būs apgrūtināta, tas radīs risku uzņēmējam.

Tāpat Rostovskis bija skeptiski noskaņots par būvnormatīvos paredzēto piekļuves nodrošināšanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Viņaprāt, piekļuvi var nodrošināt arī savādāk, taču izpildot būvnormatīvos prasīto, rodas vienīgi papildus izmaksas. Rostovskis arī uzsvēra, ka piekļuves jautājumos cilvēkus ar īpašām vajadzībām pārstāvošās organizācijas bieži vien "darbojas ar reketa metodēm".

Rostovskis pauda uzskatu, ka daudz labāks mehānisms papildus darbaspēka resursu atrašanai būtu jūtama valsts pārvaldes aparāta samazināšana. "Vienmēr esam uzsvēruši - maza, efektīva, labi atalgota valsts pārvalde ir tas, kas mums vajadzīgs un tas arī ļautu izbrīvēt nepieciešamos resursus," sacīja Rostovskis.

LTRK pirmdien paziņoja, ka aicinās lielākās invalīdus pārstāvošās organizācijas, kā arī atbildīgās ministrijas uz tikšanos, lai risinātu jautājumu par cilvēku ar īpašām vajadzībām integrāciju darba tirgū. Lai arī biedrība vienmēr atbalstījusi cilvēku ar īpašām vajadzībām iekļaušanu darba tirgū, nepieciešams meklēt stimulus, kas palīdzētu gan šiem iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem "satikties" un strādāt kopā

 

Top komentāri

Trollis JT
T
"piekļuves jautājumos cilvēkus ar īpašām vajadzībām pārstāvošās organizācijas bieži vien "darbojas ar reketa metodēm"." Vai minētās organizācijas patiesi ir "cilvēkus pārstāvošās"?
Rostovskis vergturis, bidla
R
Cilvēks ar īpašām vajadzībām Stīvens Hokings, kas runā tikai ar balss sintezatora palīdzību un kam kustas tikai viens pirksts, kaut kā iemanās būt labākais mūsdienu fiziķis. Sabiedrībā, kur toni uzdod rostovski, viņam vajadzētu nosalt uz ielas vai, labākajā gadījumā, vilkt dzīvi sociālajā mājoklī, paciešot naidīgu sociālo darbinieku izlēcienus.
Priecīgs Paskaidrojums
P
PPLV ar vien vairāk pie vārda tiek pielaisti mežoņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē