Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nemiro: Ieilgušais privatizācijas process un Possessor darbība ir jābeidz

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) uzskata, ka ir jābeidz ieilgušais privatizācijas process un jāizbeidz AS Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor (iepriekš Privatizācijas aģentūra) darbība, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrija,

Privatizācijas un zemes reformas pabeigšanas procesa ietvaros ir būtiski sarucis darba apjoms, ko veic Possessor saistībā ar valsts īpašumu privatizāciju, lietošanā piešķirtās zemes izpirkšanu un privatizācijas sertifikātu apriti. Tāpat Possessor pamatā ir pabeidzis tai nodoto slikto aktīvu izstrādi. Tādējādi vidējā termiņā Possessor kā pamatuzdevums paliks bezmantinieku, bezīpašnieku un konfiscētu dzīvojamo māju vai dzīvokļu īpašumu atsavināšana, norādīja ministrijā.  

Ņemot vērā Possessor uzdevumu samazināšanos, kā arī apstākli, ka 26.februārī diviem no trim kapitālsabiedrības valdes locekļiem beidzies pilnvaru termiņš, ceturtdien Possessor akcionāru sapulcē pieņemts lēmums grozīt Possessor statūtus, nosakot, ka kapitālsabiedrības valdes sastāvā turpmāk būs tikai viens loceklis. 

Trešdien valdes locekļa pilnvaru termiņš beidzās Possessor valdes priekšsēdētājam Vladimiram Loginovam un valdes loceklim Jurim Vaskānam. Possessor valdes locekļa pienākumus turpina pildīt Alvis Mitenbergs. 

"Ņemot vērā Possessor darba apjoma būtisko samazinājumu un līdz ar to nepieciešamību daudz efektīvāk izmantot valsts resursus, valdībai beidzot jāpieņem lēmums par ieilgušā privatizācijas procesa pabeigšanu un līdz ar to Possessor darbības izbeigšanu. Ekonomikas ministrija sākusi gatavot priekšlikumus Possessor deleģēto funkciju pakāpeniskai nodošanai citām valsts kapitālsabiedrībām vai pārvaldes iestādēm, tādējādi uzsākot Possessor darbības pārtraukšanu," uzsver Nemiro.

Ministrs arī norāda, ka līdzšinējā Possessor"valde nodrošinājusi efektīvu kapitālsabiedrības pārvaldību un demonstrējusi labus darba rezultātus, pateicoties kuriem šodien var lemt par valdes locekļu skaita samazināšanu, jo būtiski mazinājies kapitālsabiedrības uzdevumu skaits. 

Viņš atzinīgi novērtē visu Possessor darbinieku ieguldīto darbu un paveikto privatizācijas un zemes reformas procesos, kā arī valsts slikto aktīvu izstrādes procesā un privatizācijas sertifikātu kontu konsolidācijas un apkalpošanas jomā.

Saskaņā ar Kapitālsabiedrības pārvaldības likuma pārejas noteikumu 25. punktu, ne vēlāk kā līdz 2020.gada 1.jūnijam jāizveido Possessor padome vai līdz 2020.gada 1.decembrim Possessor jāpārveido par SIA. 

Ņemot vērā, ka Possessor pamatdarbība ir saistīta ar tai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildi un iepriekš minēto par darba apjoma samazināšanos, Nemiro uzskata, ka šobrīd nav pamatoti veidot Possessor padomi un attiecīgi tuvākajos mēnešos tiks pieņemts lēmums par Possessor kā akciju sabiedrības pārveidi par sabiedrību ar ierobežotu atbildību.

Šogad aprit trīs gadi kopš pēdējās reizes, kad Ekonomikas ministrija sniedza informāciju Ministru kabinetam par zemes reformas un privatizācijas procesa pabeigšanu procesu, problēmām un priekšlikumiem tā veicināšanai, kā arī par Possessor mērķiem vidējām termiņam attiecībā uz minēto procesu pabeigšanu. 

Līdz ar to ministrija plāno līdz šā gada 30.septembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta informatīvo ziņojumu par privatizācijas un zemes izpirkšanas procesu pabeigšanas nosacījumu izpildi un priekšlikumiem, lai pabeigtu minētos procesus saprātīgā termiņā. Cita starpā ministrija iesniegs priekšlikumus Possessor deleģēto funkciju pakāpeniskai nodošanai citām valsts kapitālsabiedrībām vai pārvaldes iestādēm, tādējādi saprātīgā termiņā izbeidzot Possessor darbību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē