Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Politologs: Pārdaugavas padomju pieminekļa nogāšana vēlēšanu rezultātus tieši neietekmēs

Pārdaugavas padomju pieminekļa nogāšana vēlēšanu rezultātus tiešā veidā neietekmēs, sarunā ar aģentūru LETA pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Pieminekļa Uzvaras parkā demontāža ir radījusi pozitīvu gaisotni attiecībā pret partijām, kuras balsoja par šo lēmumu, tomēr lielākoties iedzīvotāji nepamana, kuras partijas atbalsta kurus rosinājumus, atzīmēja politologs. Viņa ieskatā, pie varas esošajām partijām ir noņemts negāciju risks, jo, ja piemineklis līdz vēlēšanām nebūtu nojaukts, tad tās saskartos ar daudzām problēmām.

Ja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) būtu kādā politiskajā partijā, tad tas varētu pozitīvi ietekmēt vēlēšanu rezultātus šai partijai, tomēr viņam nav politiskās piederības, sacīja Rajevskis.

Savukārt tie krievvalodīgie vēlētāji, kuri neatbalstīja pieminekļa demontēšanu, ar šo notikumu tika mobilizēti, piemēram, iesaistoties protesta pasākumos, pauda politologs. Tomēr, tā kā piemineklis tik un tā ir nogāzts, šī vēlētāju daļa saprot, ka partijas, kas iestājās pret pieminekļa gāšanu, nav panākušas cerēto, tāpēc ir radusies negatīva fona gaisotne, kas Rajevska skatījumā vēlēšanās neko daudz ietekmēt nevar.

Turklāt, pēc politologa teiktā, kopš pieminekļa nogāšanas brīža šis jautājums ir sācis "atdzist" un zaudēt aktualitāti - kā sacīja Rajevskis, "tagad notiek citas lietas, dzīve iet uz priekšu".

Kā ziņots, ceturtdien Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku.

14.Saeimas vēlēšanas norisināsies oktobra pirmajā dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē