Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Politologs pieļauj bezpartejiska kandidāta virzīšanu Daugavpils mēra amatam

Daugavpils domē nākamais solis pēc mēra Riharda Eigima (Mūsu partija) gāšanas, iespējams, varētu būt ārpus partijām stāvoša kandidāta izvirzīšana uz šo amatu, aģentūrai LETA prognozēja politologs Juris Rozenvalds.

Viņš norādīja, ka Eigima gāšanas fakts nav pārsteidzošs, jo Daugavpilī kopš pašvaldību vēlēšanām ir bijusi nestabila situācija saistībā ar to, ka tur ir trīs politiskie spēki, kam ir līdzīgs spēku samērs un nespēja savstarpēji vienoties.

Kā vēl vienu potenciālu notikumu attīstības modeli Rozenvalds ieskicēja scenāriju, kurā visi trīs politiskie spēki turpina savstarpēji "stīvēties" un tikai nākamās pašvaldību vēlēšanas varētu noteikt, kurš no šiem spēkiem visvairāk būs apnicis vēlētājam.

Rozenvalds noraidīja bažas, ka situācija varētu attīstīties tiktāl, ka tajā būtu jāiejaucas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM).

Jau ziņots, ka ceturtdien no amata negaidīti tika gāzts Daugavpils mērs Eigims.

Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu lemt par Eigima atbrīvošanu no amata.

Domes sēdē Eigima atbrīvošanu atbalstīja 11 deputāti, tostarp visi seši Latgales partijas deputāti, četri no pieciem partijas Saskaņa deputātiem - viens partijas pārstāvis ir devies komandējumā -, kā arī Mūsu partiju pārstāvošā deputāte Līvija Jankovska.

Domes sēdē diskusijas par šo jautājumu nebija un lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Arī Eigims neizmantoja iespēju izteikties.

Eigims domes vadītāja amatā nokļuva pērnā gada septembrī, kad no šī amata tika atbrīvots Andrejs Elksniņš (Saskaņa). Eigims bija viens no Elksniņa gāšanas iniciatoriem. Toreiz par Eigima iecelšanu mēra amatā nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci "Saskaņas" pārstāvji balsoja pret.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas domē, līdz jauna mēra ievēlēšanai domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs līdzšinējā mēra pirmais vietnieks Igors Prelatovs (Mūsu partija).

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā līdz šim strādāja četri "Mūsu partiju" pārstāvoši deputāti un seši Latgales partijas deputāti, tomēr oktobrī Latgales partija paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar mēra Eigima pārstāvēto "Mūsu partiju".

Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis toreiz teica, ka tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas.

Nedaudz vēlāk abu politisko spēku - Mūsu partijas un Latgales partijas līderi aģentūrai LETA apgalvoja, ka līdzšinējās domes koalīcijas partneres turpinās iecerēto projektu īstenošanu un pašlaik jautājums par domes vadības nomaiņu nav dienaskārtībā.

Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem. To pārstāvošais deputāts Elksniņš aģentūrai LETA tolaik pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas. Viņš toreiz arī teica, ka "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē