Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Premjera ziņojums: Valdība līdz šim ir strādājusi konstruktīvi un atbildīgi

Valdība līdz šim ir strādājusi konstruktīvi un atbildīgi, teikts Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ikgadējā ziņojumā Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.

Ziņojumā ietverta informācija par valdības paveikto laika posmā no 2020.gada 1.marta.

"Aizvadītais gads kopš 2020.gada marta Latvijai, tāpat kā visai Eiropai un pasaulei, ir bijis nepieredzētu un smagu pārbaudījumu pilns, ko izraisīja Covid-19 izplatība, iegūstot pandēmijas apmērus. Covid-19 pilnībā izmainīja dienaskārtību arī Latvijā, priekšplānā izvirzot vīrusa infekcijas ierobežošanas pasākumus, lai pasargātu cilvēkus no saslimšanas un glābtu dzīvības", teikts ziņojumā.

Tāpat tajā uzsvērts, ka Covid-19 izraisīja krīzi ekonomikā, tāpēc valdība strādājusi pie krīzes seku samazināšanas un novēršanas tautsaimniecībā, sniedzot atbalstu krīzes skartiem iedzīvotājiem, nozarēm un uzņēmumiem. 

Lai arī epidemioloģiskā situācija ieviesa korekcijas daudzās jomās un lika pārorientēt prioritātes arī valdības dienaskārtībā, ziņojumā norādīts, ka paralēli cīņai ar Covid-19 ir turpinājies darbs pie iepriekš noteiktajiem uzdevumiem valdības deklarācijā. 

"Piecu politisko partiju veidotā valdība līdz šim ir strādājusi konstruktīvi un atbildīgi gan mazinot Covid-19 pandēmijas izraisītās sekas, gan savlaicīgi pieņemot izsvērtu valsts budžetu 2021.gadam un īstenojot nodokļu maiņas, samazinot darbaspēka nodokļus, ieviešot vienoto nodokļu kontu uzņēmumiem, palielinot minimālo algu, mediķu un skolotāju atalgojumu," teikts ziņojumā.

Tāpat tajā norādīts, ka valdība 2020.gadā ir turpinājusi darbu pie finanšu sektora uzraudzības izmaiņām, īstenojusi mūsu valsts attīstībai nozīmīgas pārmaiņas veselības, izglītības, nodokļu un administratīvi teritoriālajā sistēmā. 

"Kopīgā darba rezultātā ir atgūta mūsu valsts starptautiskā reputācija, tas ir ļāvis piesaistīt mūsu ekonomikai arī jaunas investīcijas. Visos valsts attīstībai nozīmīgajos jautājumos, neskatoties uz ļoti plašo piecu partiju koalīciju, līdz šim Ministru kabinetam ir izdevies nonākt pie kopīga redzējuma, lai turpinātu uzsākto ceļu uz labklājības valsti," pausts ziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē