Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reizniece-Ozola: Mediķu atalgojuma palielināšanai atrasts viss nākamgad nepieciešamais finansējums

Lai palielinātu mediķu atalgojumu no nākamā gada 1.janvāra, atrasts viss nākamgad nepieciešamais finansējums 87,5 miljonu eiro apmērā, otrdien žurnālistiem apgalvoja aizejošā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Politiķe norādīja, ka atrasts viss nepieciešamais finansējums, lai nodrošinātu mediķu atalgojuma pieaugumu, "un pat vairāk". Šajā summā nav iekļauti ministriju pārskatītie resursi, kas nozīmē, ka nākamajai valdībai būs papildu finansējums, un tā varēs lemt, kur to novirzīt, apgalvoja ministre.

Reizniece-Ozola sacīja, - ja šodien Ministru kabineta sēdē tiek apstiprināti noteikumi, lai mediķu atalgojuma palielināšana būtu iespējama, mediķi darba samaksas pieaugumu saņems jau no nākamā gada 1.janvāra.

Jau ziņots, ka valdība šodien spriedīs par mediķu atalgojuma palielināšanas iespējām par 20% no nākamā gada 1.janvāra, liecina valdības sēdes darbakārtība. Valdības sēdē iekļauti vairāki izskatāmie jautājumi, kas saistīti ar mediķu atalgojuma palielināšanu par 20% no nākamā gada.

Valdības darbakārtībā ir grozījumi noteikumos par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu ārstniecības personām, kas nepieciešami, lai par 20% palielinātu ārstniecības personu zemāko mēnešalgu. Zemākā mēnešalga tiek palielināta visās mediķu grupās, gan ārstiem un funkcionālajiem speciālistiem, gan ārstniecības un pacientu aprūpes personām un funkcionālo speciālistu asistentiem, gan ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām.

Saskaņā ar grozījumu projektu sertificēta ārsta un zobārsta zemākā mēnešalga no 899 eiro tiktu palielināta līdz 1079 eiro, kas ir pieaugums par 180 eiro. Tikmēr, piemēram, sertificētas māsas un ārsta palīga zemākā mēnešalga no 595 eiro tiktu palielināta līdz 714 eiro, kas ir par 119 eiro vairāk.

Tāpat plānoti grozījumi Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtībā, lai nodrošinātu atalgojuma palielināšanu pakalpojumu tarifā, kā arī ģimenes ārstiem. Ar grozījumiem arī kapitācijas nauda, kas tiek piešķirta ģimenes ārstiem par katru aprūpē esošo pacientu, tiktu palielināta par 20%.

Top komentāri

NEBALSOTĀJS
N
Nauda PPPLv krīt no mākoņiem un plivinās pie Ziemsvētku eglītes zara kur vajadzētu degt svecītei.
edvins
e
Smieklīgs vārds - Atrasts !!! Ja ir spiesti, tad vienmēr visu var Atrast !!! Pretējā gadījumā tā nauda, kura tiek Atrasta tiek klusi Izsaimniekota - Nozagta.
kalašnikovs
k
Tu esi latvijas sērga!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē