Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rimšēvičs: Latvijas Bankas reputācija atjaunosies uzreiz pēc manas aiziešanas

Latvijas Bankas reputācija atjaunosies vienā naktī, tiklīdz beigsies esošā Latvijas Bankas prezidents Ilmāra Rimšēviča pilnvaru termiņš, pirmdien preses konferencē žurnālistiem sacīja Rimšēvičs.

Viņaprāt, ar Latvijas Bankas reputāciju patlaban viss ir kārtībā un vienīgais, kas met ēnu uz centrālās bankas reputāciju ir viņa paša atrašanās amatā.

Tāpat Rimšēvičs pauda uzskatu, ka viņš nākamajam Latvijas Bankas prezidentam Mārtiņam Kazākam centrālo banku atstāj labā stāvoklī un ar labu mantojumu. 

Rimšēvičs arī pauda cerību, ka nekādas straujas izmaiņas Latvijas Bankas darbinieku skaitā nesekos, jo aizvadītajos 18 gados tas jau samazināts par trešdaļu un patlaban tuvs optimālajam. 

"Bankai būs jāizvēlas, kādas funkcijas tā finansēs, manuprāt, tas galvenais uzsvars arī turpmāk tiks likts uz analītiku, rezervju pārvaldīšanu un maksājumu sistēmas darbības turpmāko uzlabošana," sacīja Rimšēvičs. 

Jau vēstīts, ka pirmdien notika Rimšēviča pilnvaru termiņa noslēguma preses konference. Saeima ceturtdien, 12.decembrī, Latvijas Bankas prezidenta amatā ievēlēja Latvijas Bankas padomes locekli Kazāku, kura pilnvaru termiņš sāksies 21.decembrī. 

Tāpat ziņots, ka Rimšēvičs un uzņēmējs Māris Martinsons apsūdzēti saistībā ar korupciju. Rimšēvičs apsūdzēts par diviem noziegumiem, proti, kukuļa - apmaksāta atpūtas brauciena - pieņemšanu, kā arī par kukuļa - naudas - pieņemšanu. Tāpat viņš apsūdzēts par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu. Rimšēvičs vairākkārt noliedzis vainu viņam inkriminētajos nodarījumos.

Top komentāri

Rīdziniece
R
Rimšēvičs var nešaubīties, tik tiešām reputācija atjatjaunosies !
Tereze
T
Loti ceru, ka solidaritates vards, sis noladetais zaglis, korumpants, alkatigais izdimtenis, bandits Rimsevics tiks ieklauts Latvijas valsts melnaja saraksta, ka sim noladetajam izdzimtenim Rimsevicam tiks dzesti visi darba gadi LB un visas socialas iemaksas tiks dzestas no Rimsevica un tas ieklautas Latvijas pensionaru fonda. Butu loti nesolidari, netaisnigi, ja sis zagligais, alkatigais korumpants Rimsevics sanemtu no Latvijas valsts 5000-7000€ menesi lielu pensiju, kurs visu savu dzivi ir izlaupijis Latvijas valsti un apzadzis latviesu naciju. Tiesi Rimsevics bija tas, kurs ka cuka kerca, ka Latvija minimala alga esot jasaglaba 380€/ menesi, preteji Latvija nebusos ES konkuretspejiga......un Latvijas valdibas ari to darija, merdeja latviesu tautu bada, bet energiskakie desmitiem tukstosu devas un dodas beglu gaitas, lai bada un slimibas nemomirtu Latvija..
Koko
K
Nelietis to apzinās, bet tāpat velk darbā līdz pēdējai dienai. Āzijā šādus neliešus ar akmeņiem nomētā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē