Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Siliņa: Pār JV pārgāzusies melnā kampaņa atstājusi iespaidu uz partijas reitingu

Pār partiju apvienību Jaunā vienotība (JV) pārgāzusies melnā kampaņa pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām ir atstājusi iespaidu uz politiskā spēka reitingu, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes atzina Ministru prezidente Evika Siliņa. (JV).

Lai arī JV popularitātes rādītāji krīt, Siliņa uzskata, ka partijas līderis gaidāmajās vēlēšanās Valdis Dombrovskis ir populārākais politiķis visās auditorijās. To apliecinot aptaujas, un viņa zināja teikt, ka Latvijā cilvēki joprojām balsojot par personībām.

Viņa atzina, ka "visa melnā kampaņa, kas pārgāzās pār "Vienotību"", ir atstājusi iespaidu arī uz partijas reitingiem, tomēr Siliņa pārliecināta, ka kopumā Dombrovskis, kas esot viens no ietekmīgākajiem politiķiem Eiropā un pasaulē, ir spējis Latvijai atnest diezgan labu rezultātu finanšu jomā un pārvēlēšanas gadījumā varēšot turpināt panākt Latvijas interešu aizsardzību.

Kā ziņots, partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderos izvirzījusies "Nacionālā apvienība" (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījuma centra SKDS aptaujas dati.

Aprīlī partiju reitingu līderos jau otro mēnesi ierindojas NA, kurai atbalsts ir nemainīgs - 8,1%. Otrajā vietā reitingā nonākusi ZZS ar 7,6% atbalstu, kas ir par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā martā. Savukārt trešajā vietā ierindojusies JV, kas piedzīvojusi kritumu no 7,8% martā, un par viņiem aprīlī gatavi balsot 7,2% aptaujāto.

Savukārt partiju reitingā pirms EP vēlēšanām gan NA, gan "Progresīvo" atbalstītāju skaits nedaudz samazinājies, kamēr nedaudz pieaudzis atbalsts JV, partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPV), "Apvienotajam sarakstam" (AS) un partijai "Latvijas attīstībai" (LA).

Par to liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS maijā veiktā aptauja, salīdzinot ar SKDS aprīlī veikto aptauju, kas tapa pēc portāla "Delfi" pasūtījuma.

Gatavību EP vēlēšanās balsot par NA maija sākumā pauduši 11% vēlētāju, kamēr aprīlī partiju atbalstīja 11,9%, bet martā - pat 12,7%. Otro vietu saglabā JV, kas maijā saņēmusi 8,1% vēlētāju atbalstu, kamēr aprīlī tas bija noslīdējis līdz 7,5%, salīdzinot ar 8,7% martā.

Tāpat ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) veic pārbaudi saistībā ar iespējamu īstenībai neatbilstošas informācijas publisku izplatīšanu par JV.

29.aprīlī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saņēma JV iesniegumu par iespējamu slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas vēršanu pret politisko organizāciju un tās nomelnošanu.

Birojs nekonstatēja slēptās aģitācijas pazīmes, proti, priekšvēlēšanu aģitācijas aktivitātes, par kurām būtu saņemta samaksa un kuru apmaksātājs nebūtu norādīts.

Ņemot vērā, ka JV iesniegumā minētās ziņas saturēja norādi par iespējamu īstenībai neatbilstošas informācijas publisku izplatīšanu par politisko organizāciju ar mērķi nomelnot un mazināt tās popularitāti laikā pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, KNAB attiecīgo informāciju pārsūtīja VDD izvērtēšanai atbilstoši institucionālajai piekritībai.

VDD aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests veic pārbaudi saistībā ar minēto informāciju, tomēr plašāku informāciju nekomentēja.

Jau ziņots, ka JV uzrakstīja iesniegumu KNAB laikā, kad bija izskanējuši apgalvojumi par savulaik "Vienotības" birojā, iespējams, maksātām "aplokšņu algām". Ar šādiem apgalvojumiem martā publiski nāca klajā bijušais "Vienotības" biroja darbinieks Normunds Orleāns. "Vienotība" viņa teikto noliedza. Tiesībsargājošajās iestādēs pēc tam tika sāktas vairākas pārbaudes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē