Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Skudra: Kučinska divu gadu laikā paveiktais kopumā vērtējams pozitīvi

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) divu gadu laikā paveiktais kopumā vērtējams pozitīvi, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors Ojārs Skudra.

Viņš skaidroja, ka apsveicama bijusi Kučinska spēja saglabāt koalīcijas valdību, jo iespējas un vēlmes kaut ko mainīt valdības sastāvā gan valdības partijās, gan ārpus tām esošajās grupās ir bijušas lielas. Skudra vērsa uzmanību, ka premjers ir spējis pierādīt to, ka valdība ir ne tikai dzīvotspējīga, bet var arī kaut ko paveikt.

"Par spīti tam, ka par daudzām lietām mediji raksta negatīvi - veselības, izglītības un nodokļu reformu sakarā notiek praktiska rīcība, kas ir vēl viens pluss. Vienlaikus ir pilnīgi skaidrs, ka neviena no šīm trim reformām netiks pabeigta šogad līdz vēlēšanām, un vēlēšanu kampaņas laikā nekāda virzība pilnīgi noteikti nenotiks. Atliek cerēt, ka nākamā valdība turpinās šīs reformas, un darāmā ir ļoti daudz," pārliecināts profesors.

Pēc Skudras domām, Kučinskim kā plusu var piedēvēt arī to, ka ir izdevies saglabāt vairāk vai mazāk stabilas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju, lai gan šķitis, ka attiecības drīzāk varētu pasliktināties. Tas, ka attiecības ar šīm valstīm nav dramatiski mainījušās uz slikto pusi, ir saistīts ar tranzītbiznesa interesēm, pieļauj eksperts, piebilstot - tas gan nenozīmē, ka nav gaidāma Krievijas iejaukšanās Saeimas vēlēšanu kampaņā.

Kā pozitīvu lietu Skudra minēja arī 2% no iekšzemes kopprodukta atvēlēšanu aizsardzībai, savukārt kā Kučinska un visas valdības mīnusu politologs minēja to, ka nav apturēta ekonomiskā emigrācija uz Rietumeiropu, atzīstot, ka to gan ir ļoti grūti paveikt īsā laikā.

Kā ziņots, šodien aprit divi gadi, kopš Saeima apstiprināja Kučinska veidoto valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē