Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Smiltēns: LRA jāstiprina kā vienota komanda, neveidojot viena līdera politisko spēku

Latvijas Reģionu apvienību (LRA) ir jāstiprina kā vienotu komandu, neveidojot viena līdera politisko spēku, intervijā aģentūrai LETA teica Saeimas deputāts, biedrības Sabiedrība centriskai politikai (SCP) līderis Edvards Smiltēns.

Viņš norādīja, ka SCP mērķis ir kvalitatīvi mainīt Latvijas politisko vidi, apvienojot jaunus un izglītotus cilvēkus, veicinot paaudžu nomaiņu.

SCP ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) par kopīgu startu 13.Saeimas vēlēšanās. Smiltēns kļuvis arī par LRA valdes locekli. Viņš atzīst, ka esot mudināts veidot jaunu partiju, tomēr, viņaprāt, pašreizējās politiskās sašķeltības laikmetā tas būtu neprāts.

Tagad Smiltēna mērķis ir stiprināt LRA kā vienotu komandu, neveidojot viena līdera politisko spēku, kā arī stiprināt centrisko domāšanu un idejas Latvijas politikā. Viņš uzskata, ka šobrīd centriskie politiskie spēki ir iziruši un politika radikalizējas. Viņaprāt, politikai pamatā jābūt centriskai - izteiktais dalījums liberāļos un konservatīvajos, labējos un kreisajos reālajā dzīvē nav iespējams.

Smiltēns arī ir pārliecināts, ka veidot racionālu politiku valsts mērogā spēj tikai partija ar dziļām saknēm reģionos un tāda, viņaprāt, ir LRA. "Es domāju, ka tādas LRA personības kā Liepājas vicemērs Jānis Vilnītis, Māris Sprindžuks Ādažos, Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs ir īsti saimnieki savos novados, kas daudz paveikuši iedzīvotāju labā," norādīja Smiltēns.

Viņš uzsvēra, ka uz LRA vidējā termiņā un ilgtermiņā raugās kā uz ietekmīgu, pareizi būvētu politisko organizāciju. Viņš gan nenoliedz, ka arī LRA ir nepieciešamas savas iekšējās pārmaiņas, reformas. Ļoti liela nozīme būšot tam, cik spēcīgus kandidātus partijai izdosies piesaistīt 13.Saeimas vēlēšanās. "Es uzskatu, ka politikā ir jānotiek laikmetu sadursmei un paaudžu maiņai, pirmkārt, domāšanas maiņai. Politikā darbojas gan cilvēki ar postpadomju domāšanu, gan tie, kas savu pasaules redzējumu veidojuši jau neatkarīgajā Latvijā. Ja politikā izdosies iesaistīt cilvēkus ar mūsdienīgu domāšanu, tas mainīs arī Latvijas politiku," uzsvēra Smiltēns.

Top komentāri

Vēletajs
V
Par staiguli balsot nedrīkst.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē