Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Strīķe prognozē, ka JKP jaunajā Saeimā iegūs 20 deputātu vietas

Jaunā konservatīvā partija (JKP) jaunajā Saeimas sasaukumā iegūs "plus mīnus 20 vietas", šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda JKP saraksta līdere Rīgā Juta Strīķe.

Politiķe gan piebilst, ka pašlaik ir faktiski neiespējami prognozēt, cik partijas iekļūs parlamentā, ņemot vērā lielu skaitu vēlētāju, kas vēl nav izlēmuši, par ko balsot.

Runājot par potenciāliem sadarbības partneriem, veidojot valdību, JKP novelk "sarkanās līnijas" pret "Saskaņu" un Latvijas Krievu savienību, bet ar pārējiem politiskiem spēkiem ir gatava diskutēt.

Politiķe sacīja, ka JKP neveidos valdību ar minētajām partijām, kā arī "nesadarbosimies slēptā veidā, kā nereti redzam Rīgas domē un parlamentā pašlaik".

"Mums ļoti gribētos, lai valdība būtu bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS)," piebilda Strīķe, vienlaikus nenoraidot iespēju veidot koalīciju ar šo politisko spēku.

Viņa akcentēja - ja JKP būs tādās pozīcijās, ka veidos valdību, tad arī varēsim paredzēt arī konkrētus noteikumus. Piemēram, ar ZZS sadarbības partijas Latvijai un Ventspilij vadītāju Aivaru Lembergu JKP pie viena galda nesēdēšot. "Viņa vieta pašlaik ir tiesu zālē, nevis koalīcijas padomē," pauda Strīķe.

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Īstie reitingi būs redzami svētdien
Uz parlamentu vēlams veselus cilvēk
U
Uz parlamentu ir vēlams virzīt veselus cilvēkus. Slimajiem tā būtu pārslodze.
Ventspils muļļ
V
par lembi taisnība , patreiz vņš kā ķeizars var dot norādījums koalīķijai un izdrāzt ministrus , šitā vairs nevar turpināt , lembem vieta Matīsā , tur jaunajai valdībai viņš nogādājams uz ātrāko , kopā ar rimševicu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē