Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts kanceleja aicina svētkus svinēt piesardzīgi un tikai tuvāko cilvēku lokā

Valsts kanceleja (VK) aicina sabiedrību svētkus svinēt piesardzīgi un tikai tuvāko cilvēku lokā, ņemot vērā, ka pasauli nepatīkami pārsteidzis Covid-19 vīrusa jaunais omikrona paveids, izplatoties ar daudz lielāku ātrumu un sagādājot raizes veselības aprūpes sistēmām daudzās valstīs.

Kā aģentūrai LETA norāda VK Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta konsultante Egita Diure, privāta pulcēšanās pašlaik ir atļauta līdz desmit personu lielai grupai. Turklāt jāpatur prātā, ka svētki būs drošāki, ja visi, tiekoties klātienē, būs vakcinēti pret Covid-19 un jau saņēmuši balstvakcīnu, ja pienācis laiks to darīt.

"Ja vakcinēšanās kādu iemeslu dēļ līdz šim atlikta, aicinām uzdāvināt svētkos sev un citiem labu veselību, piesakoties vakcīnai pret Covid-19, tiklīdz iespējams. Svētku laikā mudināsim savus vēl nevakcinētos vecākus, vecvecākus un tuviniekus saņemt poti," pauž Diure.

VK pārstāve atzīmē, ka Ministru kabineta 21.decembra lēmums ļaut "zaļajā režīmā" strādāt veikaliem tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās mazinās pārlieku lielas pulcēšanās un drūzmēšanās risku. Vienlaikus tirdzniecības centru darbībai joprojām spēkā ir strikti drošības pasākumi - sejas masku rūpīga valkāšana, distances ievērošana un Covid-19 sertifikāta uzrādīšana pie ieejas kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Tāpat ar 21.decembra lēmumu tika noteikts, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšanas un pasākumu organizēšanas darba laika ierobežojums netiek piemērots no 2021.gada 31.decembra plkst.23 līdz 2022.gada 1.janvāra plkst.6. Darba laika ierobežojuma atcelšana Jaungada naktī attiecas uz pakalpojumu sniedzējiem, kuros ir iespējams kontrolēt cilvēku plūsmu un izvietošanos pie galdiņiem, ievērojot noteiktas vispārīgās un specifiskās epidemioloģiskās drošības prasības. Jaungada naktī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē drīkstēs sniegt un saņemt tikai personas ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas tiks strikti pārbaudīts.

Ministru kabinets 21.decembrī arī lēma precizēt kārtību, kādā iedzīvotājiem pieejamas reliģiskās darbības vietas. Bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta uzrādīšanas reliģiskās darbības veikšanas vietās vienlaikus varēs atrasties līdz desmit apmeklētājiem, nosakot stingras epidemioloģiskās drošības prasības - katram apmeklētājam nodrošinot vismaz 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamo telpu platības un FFP2 respiratoru. Pirms ieejas reliģiskās darbības veikšanas vietā reliģiskā organizācija pati nodrošinās katram apmeklētājam FFP2 respiratoru, kas jālieto visā apmeklējuma laikā.

VK atgādina, ka svētku laikā īpaši jādomā par piesardzības pasākumu ievērošanu - sejas masku pareizu valkāšanu publiskās vietās iekštelpās, nedrūzmēšanos un distances ievērošanu, telpu regulāru vēdināšanu, roku higiēnu -, kas ir tikpat būtiski kā vakcinācija un revakcinācija, lai veicinātu Latvijas izeju no pandēmijas radītās krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē