Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējonis: Ar katru Saeimas sasaukumu darba kvalitāte krītas

Ar katru Saeimas sasaukumu darba kvalitāte krītas, novērtējot 12.Saeimas paveikto, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis atzina, ka ir izdarīti labi darbi, bet ir arī virkne lietu, ar ko viņš nav apmierināts. "Varēja strādāt labāk," uzsvēra prezidents.

Viņš norādīja, ka 12.Saeimā varēja novērot šauru grupu interešu aizstāvēšanu, piemēram, attiecībā uz Kredītiestāžu likumu un ar maksātnespējas administratoriem saistītos jautājumos.

Vējonis ir vīlies, ka netika atbalstīta viņa iniciatīva par automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem. "Mums vienreiz ir jāpieliek tam punkts. Lai tie, kas piedzimst Latvijā, nākotnē būtu Latvijas pilsoņi, ja neizvēlas kādu citu pilsonību," uzsvēra prezidents. 

Vilšanos radījis arī tas, ka Saeima neesot bijusi gatava viņa piedāvātajiem grozījumiem Kārtības rullī, lai lēmumu pieņemšanas process būtu caurspīdīgāks.

Savukārt, runājot par 13.Saeimu, Vējoni satrauc, ka jaunais parlaments varētu būt ļoti sadrumstalots. Tas rada bažas par to, kad būs jaunā valdība.

Prezidents uzsvēra, ka jāsaglabā uz Eiropu un transatlantisko virzienu vērsts ārpolitikas kurss. Viņš norādīja, ka tas būs svarīgs kritērijs, lemjot par kandidāta virzīšanu premjera amatam. Tāpat premjera amata kandidātam būs jābūt gatavam uzsākt vai turpināt jau iesāktās reformas. 

Top komentāri

Laba Saeima būtu virzījusi Levitu
L
Gudra un laba Saeima būtu Valsts prezidenta amatā būtu iecēlusi Nacionālās Apvienības virzīto Levitu
Un?
U
Un, ko tad Vējonis ir darījis, lai situācija uzlabotos? Nevar būt par prezidentu bez autoritātes.
Aizmirsa
A
pateikt, ka ar katru nākošo Latvijas prezidentu arī kvalitāte krītas... Bet paškritikas jau nav nevienam cilvēkam - spējam kritizēt tikai citus...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē