Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Vējonis: Ar valsts simtgades gada atklāšanu esam pievienojušies senāko brīvo nāciju pulkam

Atzīmējot Latvijas valsts simtgades gada sākumu, esam pievienojušies senāko brīvo nāciju pulkam, Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas pasākumā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Pirmajos simts gados esam izcīnījuši neatkarību, zaudējuši to okupācijas laikā, bet atkal atguvuši - neskatoties ne uz ko, mums ir sava valsts," sacīja Vējonis, dāvinot Tautas grāmatu plauktam Latvijas Zinātņu akadēmijas pētnieku sarakstīto monogrāfiju "Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā".

Prezidents uzsvēra, ka pasniedz savu dāvinājumu ar skatu nākotnē, domājot par valstiskumu un zināšanām, jo tā ir pašmāju zinātnieku un speciālistu sarakstīta grāmata par valsts nepārtrauktību.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) Tautas grāmatu plauktam dāvināja Saeimas izdotās grāmatas - "Janvāra hronika" un "Augusta hronika. Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana "de facto"".

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Tautas grāmatu plauktam dāvināja Margaritas Stārastes "Zelta pasakas", savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dāvināja diplomāta Ludviga Sējas dienasgrāmatu un memuārus "Es pazīstu vairs tikai sevi".

Tāpat Tautas grāmatu plauktam dāvinājumus sniedza bijušie Latvijas prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš.

Kā ziņots, ar simbolisku grāmatu dāvinājumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) "Tautas grāmatu plauktam", šodien plkst.19 tika atklāts Latvijas valsts simtgades gads.

Sniegt dāvinājumus Tautas grāmatu plauktam tiek aicināti arī ārvalstu delegāciju pārstāvji. Līdz šim grāmatas ar īpašu vēlējumu jau uzdāvinājusi Japānas premjera kundze Aki Abe, Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens un Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Iraklijs Kobahidze.

Top komentāri

ļuļa
ļ
man ir ļoti kautrīgs jautājums, vai vējonis vispār zin nācijas definīciju, un vai viņš zin ar ko nācija atšķiras no tautas? un ar ko tautiskums atšķiras no nacionālisma? P.S. par ko mūs dievs ir sodījis ar šādu idiotu par prezidentu.....
strauji izmirstoša nācija
s
Pateicoties ZZS un Vienotības nelietīgajai sociālajai politikai, latvieši ir kļuvuši par strauji izmirstošu nāciju
Zobs Kaulā
Z
Ej pūt savu tukšo vējiņu kaut kur citur, Vējoni. Latvijas pagātni tu nepazīsti. Tai nekāds sakars ar tagadējo pēcpadLatviju. NEBALSOSIM!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē