Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vējonis: Latvija saredz sadarbību ar Kanādas uzņēmumiem, universitātēm un pētniecības institūtiem

Latvija saredz sadarbību ar Kanādas uzņēmumiem, universitātēm un pētniecības institūtiem, radot kopējus projektus bioekonomikā, biomedicīnā, viedajās tehnoloģijās, enerģijā un IKT jomā, akreditējot jauno Kanādas vēstnieku Latvijā Kevinu Reksu, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, sarunas laikā ar jauno vēstnieku Valsts prezidents atzīmēja, ka Kanāda ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris gan divpusēji, gan arī Transatlantiskās partnerības ietvaros. Pēdējos gados abu valstu politiskais dialogs valdību, parlamentārā un ekspertu līmenī ir kļuvis daudz aktīvāks, piemēram, šogad Latviju apmeklējusi Kanādas ģenerālgubernatore Žilija Pajeta un arī premjerministrs Džastins Trudo, norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents pateicās par Kanādas lēmumu pagarināt NATO kaujas grupas Latvijā vadību līdz 2023.gadam, kā arī Kanādas sniegto atbalstu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Latvijā. Šie lēmumi apliecina Kanādas vadošo lomu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumos.

Abām valstīm ir būtiski turpināt politisko dialogu, stiprināt sadarbību drošības un aizsardzības jomās un meklēt jaunas iespējas, sākot izmantot Eiropas Savienības (ES)-Kanādas Visaptveroša ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) sniegtās priekšrocības ekonomisko un tirdzniecisko kontaktu attīstībai, uzskata Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rekss šodien tikās arī ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V). Ārlietu ministrs apsveica vēstnieku ar stāšanos amatā, paužot gandarījumu par aktīvo Latvijas un Kanādas politisko dialogu un ciešo sadarbību aizsardzības jomā. Īpaši pozitīvi tika novērtēta šogad jūlijā notikusī Kanādas premjerministra vizīte Latvijā.

Sarunas laikā puses uzsvēra iespējas paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību, izmantojot CETA sniegtās iespējas.

Vēstnieks apliecināja Kanādas vēlmi turpināt ciešo sadarbību ar Latviju drošības un aizsardzības jomā, kā arī veicināt biznesa kontaktu veidošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē