Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis: Latvija un Zviedrija strādā kopā, lai aizstāvētu demokrātiju, brīvību un solidaritāti

Latvija un Zviedrija strādā kopā, lai aizstāvētu līdzīgās vērtības - demokrātiju, brīvību un solidaritāti, šodien tikšanās laikā ar Zviedrijas kroņprincesi Viktoriju un princi Danielu uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Latviju un Zviedriju saista ciešas divpusējās attiecības un ilgtermiņa sadarbība gandrīz ikvienā jomā. Mūs vieno līdzīgas vērtības - demokrātija, brīvība un solidaritāte, un mēs kopā strādājam, lai tās aizstāvētu. Esmu pārliecināts, ka nākotnes izaicinājumus mēs varēsim pārvarēt, sadarbojoties drošības un aizsardzības jomā, kā arī informācijas telpas aizsardzībā un kiberdrošībā," par Vējoņa pausto aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijai un Zviedrijai ir potenciāls izveidot ciešāku sadarbību inovāciju, digitalizācijas, kā arī jauno tehnoloģiju jomās. Gan Latvijai, gan Zviedrijai ir būtiski veidot vienotu un stipru Eiropas Savienību, kā arī turpināt attīstīt Transatlantisko sadarbību.

Uzsverot kvalitatīvas izglītības nozīmi valsts attīstībā, Vējonis īpaši atzīmēja Latvijas un Zviedrijas ciešo sadarbību izglītības jomā. "Pirmās latviešu zemnieku skolas tika atvērtas zviedru pārvaldītajā Vidzemē. Šodien augstu vērtējam Zviedrijas ieguldījumu Stokholmas Ekonomikas skolas un Rīgas Juridiskās augstskolas izveidošanā un attīstībā. Tās ir augstu novērtētas izglītības iestādes, kas sagatavo ne tikai Baltijas, bet arī Austrumu partnerības valstu topošos biznesa un valsts pārvaldes līderus," sacīja Valsts prezidents.

Vizītes laikā Rīgas pilī tika atklāta glezna - Vidzemes un Rīgas ģenerālgubernatora Ērika Dālberga portreta kopija. Portrets gleznots pēc zviedru gleznotāja Dāvida Klokera oriģināla materiāliem, un to gleznojusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Kristīne Ķibermane.

Dienas otrajā pusē plānots Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur notiks Zviedrijas kroņprinceses Viktorijas un prinča Daniela grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam, kā arī Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze kopā ar Zviedrijas augstajiem viesiem aplūkos izstādi Bēgļu laivām pa pēdām.

Top komentāri

Dinamo
D
Labi. Labi. Lai zviedri iet pakārties. Bet kāpēc latviešu prezidenti nav spējīgi domāt un pateikt latviešiem kaut ko prātīgāku, ka sterīlas frāzes?
ļuļa
ļ
izstādi par kādām bēgļu laivām šie apmeklē? par tām, ko zviedri pēc kara izdeva krieviem?
Vova
V
Jā, jā ,galvenais aizstāvēt Zviedru bankas, pārējais pohuj. Ne velti daži darboņi mierīgi dzīvo Zviedrijā, jo ļoti skaisti izpārdeva lielu daļu Latvijas Zviedriem. Tik nez kāpēc par to Prezis klusē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē