Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vējonis: Latvijai un Dienvidkorejai potenciāls ciešākai partnerībai

Lai veidotu ciešāku Latvijas un Dienvidkorejas politisko un ekonomisko sadarbību, Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiālās vizītes laikā otrdien, 13.februārī, Seulā tiksies ar Dienvidkorejas prezidentu Mūnu Džēinu.

"Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem Āzijā. Mums vēl ir liels potenciāls šo sadarbību attīstīt dažādās jomās - investīciju, tirdzniecības, tūrisma, izglītības, kultūras un gaisa transporta jomās, kā arī citās transporta un loģistikas nozarēs," uzsver Valsts prezidents.

Lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību, Vējoņa vizītes laikā Seulā norisināsies pirmais Latvijas un Dienvidkorejas uzņēmēju biznesa forums. Tā laikā plānots parakstīt sadarbības līgumu ar Korejas Importētāju asociāciju par savstarpējo ekonomisko attiecību veicināšanu un starptautiskās tirdzniecības stiprināšanu.

Vizītes laikā paredzēta Vējoņa tikšanās ar Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāju Čunu Sjekjunu, dalība Latvijas vēstniecības jauno telpu atklāšanā, kā arī tikšanās ar uzņēmuma Samsung vadību.

Vējoņa vizīte Dienvidkorejā ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī uzņēmēju delegācija.

 

 

 

Top komentāri

observators
o
Esmu drošs, ka olimpisko spēļu veiksminieku Andri Bērziņu, kurš Putinu Soču olimpiādē individuāli skatīja vaigā 3 reizes, Vējonis nepārspēs. Varētu glābt tikai 4-kārtēja sastapšanās ar Kimu
Interesanti
I
Vai Igaunijas un Lietuva sprezidenti arī visas olimpiskās spēles pavada D-Korejā?
jautājumi, kas paši rodas
j
Kāpēc Latvijai vajadzīgi divi prezidenti - valsts un ministru? Vai nepietiek ar vienu? Kādi līdzekļi ietaupītos un tiktu iegūti valsts pārvaldes uzlabošanai. Vismaz Bērziņa Soču un šī ieilgusī vizīte par to liecina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē