Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis: Neatdosim mūsu zinātnieku idejas bez maksas

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru Leonīdu Ribicki un attīstības prorektoru Artūru Zepu, lai apspriestu augstākās izglītības aktualitātes inženierzinātņu jomā. Nozīmīgs sarunas temats bija universitātes zinātniskās darbības rezultātu komercializēšana, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Vējonis uzsvēra, ka nepieciešams koncentrēt resursus mūsu zinātnieku pētījumiem, kam ir patentēšanas potenciāls, tādējādi radot atdevi Latvijas tautsaimniecībai. Tehnoloģiju patentēšana nodrošina to, ka neatdodam mūsu zinātnieku idejas bez maksas un aizstāvam valsts saimnieciskās intereses. Vējonis ar RTU rektoru un prorektoru diskutēja arī par to, kā valsts varētu palīdzēt motivēt uzņēmējus investēt zinātnē.

RTU vadības pārstāvji sarunā norādīja uz augstskolu lomu vispārējās vidējās izglītības kvalitātes celšanā un bija vienisprātis ar Valsts prezidentu par to, ka vidusskolēnu zināšanu līmenis dabaszinātņu jomā ir jāuzlabo. Tāpat tikšanās laikā RTU rektors un prorektors iepazīstināja Valsts prezidentu ar universitātes starptautiskās sadarbības rezultātiem un diskutēja par to, kā motivēt jaunos zinātniekus un speciālistus pēc absolvēšanas veidot karjeru Latvijā. 

 

Top komentāri

Trollis JT
T
CERU, KA VĒJONIS RUNĀJA ARĪ PAR RŪPNIECISKO SPIEGOŠANU, KURA NU GAN VAR NODARĪT REĀLUS ZAUDĒJUMUS GAN VALSTIJ, GAN INDIVĪDIEM.
Idejas mētājas apkārt
I
Kapitālismā ir svarīga skaidra vīzija par idejas realizāciju. To var patentēt, un tikai tad idejai ir vērtība.
Migla
M
Ka tik stulbs, aprobezots radijums kans ir Vejonis, ka kartejo pec ieprieksejiem kretiniem vareja klut par presidentu???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē