Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vējonis: Šodienas cerība ir tie, kas atceras baisos pagātnes notikumus

"Šodien Latvija noliec galvu holokausta upuru priekšā. Mēs atskatāmies sāpīgajā pagātnē, lai paturētu to prātā, veidojot mūsu kopīgo nākotni," trešdien uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piedaloties Ebreju genocīda upuru piemiņas pasākumā Gogoļa ielā, vietā, kur 1941. gada 4. jūlijā tika nodedzināta Rīgas ebreju Lielā Horālā sinagoga.

Vējonis atzīmēja, ka neviens skaitlis nevar izteikt to, ko Latvijas valsts un sabiedrība zaudēja līdz ar ebreju kopienas lielākās daļas iznīcināšanu Otrā pasaules kara laikā. Divdesmitais gadsimts Latvijas vēsturē ir atstājis vairākas dziļas rētas. Viena no tām ir 4. jūlijs. Datums, kurā 1941. gadā pirmie upuri gāja bojā nodedzinātajā sinagogā, iezīmējot ceļu uz masu slepkavībām Biķernieku un Rumbulas mežos.

"Diemžēl arī šodien divdesmitā gadsimta rēgi nekur nav izgaisuši. Konflikti un karadarbība norisinās gan tuvos, gan tālos reģionos. Sabiedrībā un publiskā telpā augsni rod ksenofobija, naids un neiecietība pret visu citādo. Šodienas cerība ir tie, kas atceras baisos pagātnes notikumus," atzina Vējonis.

 

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Šodienas cerība ir tie, kas atceras, KA CILVĒKS IR DIEVA RADĪJUMS. TĀDA ATZIŅA IZSLĒDZ VISUS NACISMUS, UN CITUS "ISMUS", KURI ŠĶIRO CILVĒKUS. Tie, kuri paši piedzīvoja "baisos notikumus" , jauki pavada laiku savu nešķiramo draugu - Mildas Demences, Jāņa Parkinsona, un Pētera Alcheimera sabiedrībā... .
Pravietisnejaukais
P
Miers ar jums! Šodienas cerība... patiesībā - "rītdienas cerība" ... ir tie, kuri, apjēguši latvju tautas bāleliņu līdzdalību Dieva tautas slaktēšanā... stāsies uz ceļiem Tā Kunga priekšā un lūgs Viņu apžēloties Jēzus Kristus nopelna dēļ, lai mēs netiktu izdeldēti no Zemes virsas pavisam. Āmen!
ļuļa
ļ
jā patiesi, viens no pagātnes baisajiem notikumiem bija parex glābšana, valsts kases un pensiju fondu izzagšana, tautas iegrūšana nabadzībā un parādos un ceturtdaļas valsts iedzīvotāju izdzīšana trimdā. šito pat krievi nav dabūjuši gatavu - iznīdēt ceturto daļu valsts iedzīvotāju. jo viņus droši var uzskatīt par iznīdētiem, atpakaļ jau viņi nebrauks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē