Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Mūsu rīcībā ir pietiekami daudz labas informācijas, kas ļauj mums izdarīt šobrīd mierinošus secinājumus, bet nekādā gadījumā tā nebūtu pareizā pieeja, ja mēs nereaģētu uz šādiem paziņojumiem, uzsvēra Znotiņa.

Znotiņa par Swedbank lietu: Mums ir jāpārliecinās, ka tā patiešām ir pagātne

Komentējot ziņas par AS Swedbank iespējamu izmantošanu naudas atmazgāšanā, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa piektdien intervijā LTV raidījumā Rīta panorāma sacīja, ka "ir jāpārliecinās, ka tā patiešām ir pagātne".

Znotiņa uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), Kontroles dienests un Swedbank veic aktīvas darbības, lai "pārliecinātos, ka tas, kas noticis, patiešām ir pagātne".

"Kontroles dienests ir ticies ar zviedru kontrolējošām un uzraugošām iestādēm jau agrāk. Mēs esam pārrunājuši situāciju. Protams, ka pasaule ir mainījusies, šādi skandāli izceļas ikdienas. Ņemot vērā, cik liela, sistēmiska ir šī banka un cik ļoti liela nozīme ir bankai, teiksim, ekonomikā, domāju, ka pieteiktais apjoms nav tik būtisks, lai mēs šobrīd teiktu, ka izcēlusies kārtējā krīze, bet pārbaude ir jāveic. Mums ir jāpārliecinās, ka tā patiešām ir pagātne. Šādas pārliecināšanās rezultātā mēs faktiski veidojam savu risku izpratni gan par rezidentu banku biznesu, gan par nerezidentu banku biznesu," skaidroja Znotiņa.

"Mums ir jāiegūst ziņas, par ko Zviedrijas uzraugi un pati banka runā, kāda ir tā informācija, kas ir viņu rīcībā. Mūsu rīcībā ir pietiekami daudz labas informācijas, kas ļauj mums izdarīt šobrīd mierinošus secinājumus, bet nekādā gadījumā tā nebūtu pareizā pieeja, ja mēs nereaģētu uz šādiem paziņojumiem," uzsvēra Znotiņa.

Iepriekš FKTK vadītājs Pēters Putniņš pauda, ka aktualizētā Swedbank lieta ir pagātne, par ko banka jau ir sodīta. Putniņš stāstīja, ka FKTK izskanējušo informāciju pārrunās ar banku, tomēr, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "tās ir pagātnes lietas".

Diena jau vēstīja, ka trešdien publiskota informācija par izmeklēšanu, kas ilga gandrīz pusgadu un kuras pamatā ir noplūdināta starpbanku pārskaitījumu datu bāze, kuru avots atstāja kādā Rīgas pakomātā. Žurnālisti atlasījuši 50 Swedbank klientu, kuru darbība atbilst vairākiem "sarkanajiem karogiem" jeb aizdomas raisošām pazīmēm.

 

Top komentāri

Business
B
Kā var noplūst šāda informācija par klientu pārskaitījumiem??? Kur krimināllieta?
VVZ
V
Znotiņa, ja man būtu jāpilda kaut kādu "stratēģisko partneru" dotie uzdevumi un pasūtījumi, nerēķinoties ne ar ko, es pakārtos, jo mani mocītu sirdsapziņa.
Kārlis
K
Manuprāt nerezidentu kontu slēgšana nav nekāds sods bankai. Tas ir smieklīgi - swedene "piever acis" uz miljardu trafiku, kurš ir acīmredzami aizdomīgs, bet par to nesaņem reālu sodu jo "tas bija pagātnē un banka ir sodīta " :) Valsts ir pārāk bezzobaina, lai iz...tu zviedru "godīgo" banku. Es personīgi zinu, ka caur swed latvijas un igainijas kontiem būvniecības nozarē notika lielākā mazgāšanās, domāju to zin ikkatrs, kurš kaut nedaudz darbojies nozarē. Tiesa, tas notika kādus 4-8 gadus atpakaļ, tomēr uzskatu, ka šīm finansu lietām nav noilguma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē