Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baltā nama ārsts: Tramps vairs nevar izplatīt koronavīrusu

ASV prezidents Donalds Tramps, kam pirms desmit dienām tika atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, vairs nevar izplatīt šo infekciju un apdraudēt apkārtējos, paziņojis Baltā nama ārsts Šons Konlijs.

"Ar prieku varu paziņot, ka prezidents ne tikai atbilst Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) kritērijiem pašizolācijas izbeigšanai, bet (..) vairs nerada inficēšanās risku apkārtējiem," teikts viņa izplatītajā paziņojumā.

Kā norādījis Konlijs, Trampam veiktie testi "vairs neuzrāda aktīvu vīrusa vairošanos" un viņam vairs nav paaugstināta temperatūra. Ārsts arī solījis nemitīgi sekot prezidenta veselības stāvoklim, kad Tramps "atgriezīsies pie aktīvas darba kārtības".

Tomēr viņš nav apgalvojis, ka Trampa Covid-19 testa rezultāti būtu negatīvi, un tas raisījis bažas, ka  viņa īsais paziņojums neatspoguļo prezidenta veselības stāvokli gluži precīzi.

Jau ziņots, ka sestdien Tramps pirmo reizi, kopš kļuva zināms par viņa sasirgšanu, klātienē aptuveni stundas ceturksni tikās ar atbalstītājiem, paziņodams, ka jūtas lieliski.

Tramps iznāca no Baltā nama ar sejas masku, tomēr drīz vien to noņēma. Daudziem pie Baltā nama sanākušajiem bija sejas maskas, tomēr sociālā distancēšanās netika ievērota.

Baltā nama ārsti ceturtdien paziņoja, ka prezidents drīkstēs beigt pašizolēšanos nedēļas nogalē, kad kopš pozitīvā Covid-19 testa būs pagājušas desmit dienas.

Slimības dēļ Tramps bijis spiests atcelt priekšvēlēšanu kampaņas pasākumus.

Republikāņu partija ir apstiprinājusi viņa kandidatūru otrajam pilnvaru termiņam, un 3.novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās Trampam būs jāsacenšas ar Demokrātu partijas kandidātu, bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē