Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuvas ministrs: Vienpusējs Krievijas labības aizliegums varētu būt starptautisko vienošanos pārkāpums

Vienpusēji nosakot aizliegumu Krievijas graudu importam vai tranzītam, Lietuva riskētu pārkāpt starptautiskos līgumus, otrdien paziņoja zemkopības ministrs Ķēstutis Navicks.

Daži Lietuvas parlamenta deputāti ir aicinājuši uz laiku aizliegt Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu un tranzītu.

"Šis ir jautājums par to, ka Lietuva riskē neievērot starptautiskos līgumus," Navicks sacīja Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai.
"Starptautiskais līgums nav noslēgts ar Krieviju, tas nav divpusējs. Ja tas būtu divpusējs, tas, visticamāk, jau būtu pieņemts, un nebūtu nekādu diskusiju," viņš paskaidroja.
Navicks sagaida, ka šis jautājums izraisīs intensīvas diskusijas Eiropas Komisijā, kā arī ar Lietuvas Tieslietu ministrijas Eiropas tiesību nodaļu un Ārlietu ministriju.
 
"Domāju, ka notiks patiešām intensīvas diskusijas par to, kā mēs īstenosim šo pienākumu, nenonākot starp valstīm, kas neievēro starptautiskās vienošanās. Tas ir ļoti svarīgs jautājums, kas nav tikai Zemkopības ministrijas kompetencē," viņš teica.
 
Ministrs sacīja, ka viņš atbalstītu ideju par valsts sankciju ieviešanu attiecībā uz Krievijas labību, ja par to varētu vienoties Eiropas līmenī.
 
Gandrīz 20 Lietuvas parlamenta Lauku un Eiropas lietu komisiju deputāti ierosinājuši uz laiku aizliegt Krievijas vai Baltkrievijas lauksaimniecības produktu un lopbarības importu Lietuvā.
 
Attiecīgais Lauksaimniecības, pārtikas un lauku attīstības likuma grozījumu projekts ir reģistrēts parlamentā.
 
Seima Ekonomikas komisijas priekšsēdētājs Kazis Starkevičs pirmdien ierosināja papildināt šos grozījumus, aizliedzot ne tikai importu, bet arī tranzītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē