Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maskavas mērs: Ar jauno koronavīrusu inficējušies divi procenti pilsētas iedzīvotāju

Maskavā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta kopumā diviem procentiem iedzīvotāju - vairāk nekā ceturtdaļmiljonam cilvēku, sestdien paziņojis Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

"Saskaņā ar dažādu iedzīvotāju grupu skrīninga testiem reālais inficēto skaits ir aptuveni 2% no Maskavas kopējā iedzīvotāju skaita," viņš rakstījis savā blogā, piebilzdams, ka tas ir zemākais rādītājs pandēmijas skarto pasaules pilsētu vidū.

Līdz šim Krievija ziņojusi par vairāk nekā 114 000 inficēšanās gadījumiem, tai skaitā 57 300 gadījumiem galvaspilsētā, kas Krievijā ir inficēšanās epicentrs.

Saskaņā ar oficiālo statistiku Maskavā dzīvo 12,7 miljoni cilvēku, bet tiek uzskatīts, ka reālais iedzīvotāju skaits ir lielāks.

Kā izteicies mērs, stingrais ierobežojumu režīms Maskavai "ļāvis iegrožot infekcijas izplatību". Vienlaikus viņš uzsvēris, ka saslimstības maksimums vēl nav palicis aiz muguras.

"Ir skaidri redzams, ka pagaidām riski vēl tikai pieaug," rakstījis Sobjaņins, aicinot maskaviešus "izturēties pret pašizolācijas noteikumiem maksimāli atbildīgi".

Pēc viņa teiktā, pēdējo dienu laikā Maskava būtiski palielinājusi testēšanas iespējas.

Pēc oficiālās statistikas datiem, Krievijā līdz sestdienas rītam no Covid-19 miruši 1169 cilvēki. Salīdzinot ar tādām valstīm kā Itāliju, Spāniju un ASV, šāds mirstības līmenis ir zems.

Krievijas Veselības ministrija piektdien paziņoja, ka pieaug ar koronavīrusu inficēto bērnu skaits. Slimība visā valstī prasījusi divu bērnu dzīvības un vēl 11 bērnu stāvoklis ir smags.

Top komentāri

Ņikita
Ņ
Ar nacismu — krietni lielāks procents.
Kondrats Maidaņņikovs
K
2% no Maskavas iedzīvotāju kopējā skaita ir ap 250 000 cilvēku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē