Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nausēda: No jaunā Seima sagaidu lielāku gatavību uz dialogu

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda atzinis, ka no jaunā Seima, kas tiks ievēlēts svētdien notiekošajās vēlēšanās, sagaida lielāku gatavību uz dialogu gan starp dažādiem politiskajiem spēkiem, gan ar citām valsts institūcijām.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka Eiropas Savienības finansiālais atbalsts var dot pozitīvu stimulu valsts attīstībai, ja vien Lietuvai būs skaidra stratēģija attiecībā uz šo līdzekļu izmantojumu.

"Ceru uz labāku prasmi sarunāties gan savā starpā, gan ar citām varas institūcijām, un to arī gribu novēlēt, jo ticu, ka tuvākie pieci līdz septiņi gadi Lietuvai varētu būt patiešām lieliski," prezidents sacījis žurnālistiem savā balsošanas iecirknī Naujoji Viļņā. "Tam ir visi nosacījumi, arī mūsu labā sadarbība un priekšrocības, ko dod dalība Eiropas Savienībā, daudzgadu budžets, atveseļošanas fonds, Lietuva saņem tiešām ļoti lielus līdzekļus, atliek tikai uzturēt ļoti skaidru redzējumu, stratēģiju un izmantot šīs iespējas."

Uz žurnālistu jautājumu, ko par ko viņš šai reizē balsojis - par pārmaiņām vai stabilitāti, Nausēda atbildējis, ka balsojis par "mazāku savstarpējo rīvēšanos un personiskiem uzbrukumiem, par to, lai mēs vairāk domātu par valsti".

Viņš izteicis cerību, ka vēlēšanās veiksies tiem spēkiem, kuri saprot labklājības valsts vīziju.

"Par zaļu, digitālu, sociāli taisnīgu Lietuvu - tāda ir labklājības valsts vīzija un, protams, man vieglāk būs runāt ar tādiem politiskajiem spēkiem, kuriem nav jāskaidro no nulles, kas ir labklājības valsts," viņš piebildis.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju svētdien no plkst.7 līdz 14 Seima vēlēšanās bija nobalsojuši 20,24% vēlētāju, bet, ierēķinot iepriekšējo balsošanu, - 31,89%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē