Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: Ķīna piekritusi samazināt muitas tarifus no ASV importētajām automašīnām

Ķīna piekritusi samazināt muitas tarifus no ASV importētajām automašīnām, paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

"Ķīna piekritusi samazināt un atcelt tarifus automašīnām, kas tiek ievestas Ķīnā no ASV. Pašlaik tarifs ir 40%," tviterī ierakstījis Tramps.

Jau vēstīts, ka ASV svētdien paziņoja, ka uz 90 dienām apturēs no gadumijas paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu Ķīnas ražojumiem divsimt miljardu dolāru vērtībā.

Kā norāda Baltais nams, Lielā divdesmitnieka (G20) samitā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā panākts pamiers Vašingtonas un Pekinas tirdzniecības karā.

"Ja šai laikā puses nespēs panākt vienošanos, 10% ievedmuitas likme tiks paaugstināta līdz 25%," teikts paziņojumā, kas izplatīts pēc ASV prezidenta Donalda Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina sarunām samita kuluāros.

Tramps, kas pēdējo mēnešu laikā asi kritizējis Ķīnu un apsūdzējis to par jaukšanos ASV vēlēšanās, nule aizvadīto tikšanos vērtējis kā auglīgu un iedvesmojošu.

Baltais nams arī norāda, ka Ķīna piekritusi "nekavējoties pastiprināt" ASV lauksaimniecības preču iepirkšanu, gan neminot konkrētus apjomus.

Pieaugot spriedzei abu valstu tirdzniecības attiecībās, Ķīna krasi samazināja sojas un citu lauksaimniecības produktu iepirkšanu no ASV. Tas devis jūtamu triecienu amerikāņu lauksaimniekiem, kuru atbalsts Trampam ir ļoti svarīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē