Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Intervijas

103 stundās apēst ziloni. Saruna ar Jāni Miezeru © DIENA

Cilvēka spējām nav robežu. To apliecinājis garo distanču skrējējs un triatlonists Jānis Miezers. Viņš šogad kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš pievarējis pieckāršo Ironman triatlonu 1130 kilometru distancē. Lai veiktu 19 kilometru peldus, nobrauktu 900 kilometru ar velosipēdu un beigās vēl noskrietu 211 kilometru, sportistam no Iecavas bija nepieciešamas četras diennaktis un nepilnas astoņas stundas.

Nepieskaitiet mani pie intrigantēm. Saruna ar Aneti Šteinbergu © DIENA

Anete Šteinberga 2016. un 2017. gadā tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, bet pērn vasarā, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, kurš turklāt daļēji notika Rīgā, pēkšņi tika pavēstīts, ka viņa it kā personisku iemeslu dēļ nepalīdzēs valstsvienībai. Spēlētāja ilgu laiku publiski klusēja par nespēlēšanas iemesliem, bet tagad atklātā intervijā ar Sporta Avīzi ļoti asi izsakās par bijušo valstsvienības galveno treneri Mārtiņu Zībartu un pastāsta, ka nepalīdzēs izlasei arī novembrī gaidāmajās atlases spēlēs, mums to pavēstot ātrāk nekā jaunajam trenerim Mārtiņam Gulbim. Spēlētāja pauž, ka, tuvojoties 30 gadu vecumam, par ļoti nozīmīgu faktoru kļūst emocionālā stabilitāte, bet spēlēšana pie galvenā trenera, kuram sieviešu basketbolā nav nekādas pieredzes, to varētu izjaukt.

Universālais kareivis. Intervija ar Oskaru Muižnieku © DIENA

Oskars Muižnieks pēc vidusskolas beigšanas pameta biatlonu, tomēr astoņus gadus vēlāk tajā atgriezās ar sapni tikt uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Ikdienā par fizioterapeitu strādājošais atlēts kļuva par stabilu izlases otro numuru un ļoti pārliecinoši apsteidza vairākus profesionālos sportistus. Pēc olimpiskajām spēlēm Latvijas Biatlona federācija nespēja ar Muižnieku vienoties par palikšanu šajā sporta veidā, un šogad jau viņš atkal pierādīja savu apbrīnojamo fizisko gatavību, uzvarot pilnīgi visās kalnu divriteņu maratona sacensībās Latvijā, kurās piedalījās. Intervijā Sporta Avīzei Muižnieks atzīst, ka jau lūko pēc jauniem izaicinājumiem un drīzumā, iespējams, pievērsīsies ziemas triatlonam, kura pasaules čempionātā viņš būtu viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru.