Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Īpašums

Spānijas valdība stimulēs īres tirgu

Spānijas valdība nākamo 3—4 gadu laikā vēlas dubultot īrēšanai pieejamo īpašumu skaitu, tādējādi padarot tos pieejamākus jauniešiem, vēsta Bloomberg. Starp 2000. un 2006.gadu īpašumu cenas Spānijā pieaugušas par 178%, kas esot vairāk nekā jebkurā citā Eiropas valstī, ko jaunieši nevar atļauties. Lai atrisinātu problēmu, valdība piedāvā nodokļu atlaides, cilvēkiem ar zemiem ienākumiem — arī citu atbalstu.

Igaunijā šogad krasi palielinājies savlaicīgi neatmaksāto kredītu apjoms

Igaunijā šogad krasi palielinājies savlaicīgi neatmaksāto kredītu apjoms, raksta biznesa avīze Aripaev. Šogad augusta beigās tādu aizdevumu kopapjoms, kuru atmaksa aizkavējās vairāk nekā par diviem mēnešiem, sasniedzis teju miljardu igauņu kronu (50 miljonus latu). Salīdzinājumā ar pērnā gada augustu laikus neatmaksāto kredītu apjoms palielinājies par 200%, vēsta BNS.

Latio: Tirgus dalībnieki cerības par tirgus atdzīvošanos pārcēluši no šā gada rudens uz nākamā gada pavasari

Septembrī saglabājās tendence, ka pircēji gaida tālāku cenu kritumu un samazina pieprasījumu pēc dzīvokļiem. Oficiālie dati par septembra darījumiem būs pieejami tikai oktobrī, taču provizoriskie dati liecina, ka darījumu skaits turpina samazināties. Savukārt nupat publiskotie dati par augustā zemesgrāmatā reģistrēto dzīvokļu darījumu skaitu rāda, ka Rīgā tas ir sasniedzis vēsturisko minimumu, kopš tiek apkopoti dati par aktivitāti šajā tirgus segmentā.

Riekstu nams. Viens no daudziem

Kā Lego klucīši Iļģuciema ziemeļu daļā mīlīgi kārtojas dzīvojamās mājas, lielākas un mazākas, ar zaļumiem starp tām, bez nomācoša plāna un arhitektūras šedevriem. Jaunuzceltais Riekstu nams Riekstu ielā 11 ar 15 dzīvokļiem uz to fona daudz neizceļas, kaut tiek prezentēts kā "ekskluzīva dzīvojamā māja Iļģuciema klusajā un zaļajā daļā, tikai astoņu minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra". Šāds rekords gan šķiet iespējams vienīgi naksnīgi tukšajās Rīgas ielās.

Ielūkoties arhitekta ķēķī varēs ikviens

Otro gadu pēc kārtas Starptautiskās arhitektūras dienas ietvaros pirmdienas pēcpusdienā savas durvis visiem interesentiem vērs arī ievērojamākie Rīgas arhitektu un projektēšanas biroji gan Vecrīgā, gan ārpus pilsētas centra. Tas nozīmē, ka ikvienam būs iespēja ielūkoties biroja virtuvē, iedzert kafiju kopā ar labākajiem Rīgas arhitektiem, izteikt savus ierosinājumus un iebildumus, diskutēt par kvalitatīvu pilsētas apbūvi un tajā izmantojamajiem materiāliem.

Apturēta ciemata Gadalaiki būvniecība Berģos

Administratīvā rajona tiesa ir apturējusi dzīvojamo māju ciemata Gadalaiki būvniecību Berģos, ziņo BNS. Vairāki Berģu iedzīvotāji, kuru mājas atrodas blakus jaunbūvējamajam ciematam, iesnieguši prasību pret Rīgas domi, kas atļāva būvniecību. Iedzīvotāji iebilst, ka attīstītāju kompānija Vestabalt plāno pārāk intensīvi apbūvēt teritoriju un tas piesaistīs daudz automašīnu, turklāt daudzdzīvokļu māju vietā viņi labprātāk redzētu privātmājas.

Bibliotēka - tikpat svarīga kā dalība ES un NATO

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošana ir tikpat būtiska Latvijas kā nacionālas valsts pastāvēšanai kā savulaik iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Tas ir ieguldījums mūsu un mūsu bērnu nākotnē, apliecinājums, ka domājam un plānojam valsts attīstību ilglaicīgi, ka patiesi veidojam uz zināšanām balstītu sabiedrību - teikts LNB atbalsta biedrības aicinājumā valdībai un Saeimai, ko trešdien, pēc režisora Alvja Hermaņa ierosinājuma pulcējoties Jaunajā Rīgas teātrī, parakstījuši jau vairāk nekā simt Latvijas inteliģences pārstāvju.

LNB: ja atliks jaunās ēkas būvi, bibliotēku tuvākajos gados var nākties slēgt

Pēdējos gados esam daudz runājuši par jauno projektu, nākotnes iecerēm, tādēļ sabiedrībai, iespējams, rodas sajūta, ka situācija Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ir atrisinājusies, bet tā nav, saka LNB direktors Andris Vilks. Pagājušās nedēļas nogalē par lēmumu lauzt īres līgumu ar LNB negaidīti paziņojis nama Jēkaba ielā 6/8 īpašnieks Hipotēku banka.

Alberta ielā tapusi greznākā kāpņu telpa Baltijā

Alberta ielā 4 tapusi, iespējams, greznākā kāpņu telpa, kurai analogu arhitektūras objektu nav visā Baltijā. Pēc arhitekta Mihaila Eizenšteina, slavenā kinorežisora Sergeja Eizenšteina tēva, ieceres 1904. gadā uzbūvētais jūgendstila šedevrs tiek uzskatīts par vienu nozīmīgākajiem M. Eizenšteina projektiem.