Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ražošana

Mazpazīstamās bioogles Latvijā © DIENA

Bioogļu ražošana šobrīd ir viena no visstraujāk augošajām ražošanas apakšnozarēm pasaulē. Bioogles kā augsnes mēslojumu šobrīd pasaulē visplašāk izmanto ASV, kas patērē līdz pat 25% globāli saražotās produkcijas, bet Eiropas Savienībā (ES) vislielākais produkcijas patēriņš ir Vācijā.

Aiz Lamanša klājies labi © DIENA

Pērn – eksporta rekorda gadā – komercsektors no mūsu valsts eksportējis preces par vairāk nekā 16 miljardiem eiro. Tas ir par ceturto daļu vairāk nekā 2020. gadā. Tomēr, ja raugās uz eksporta dinamiku atsevišķu lielāko tirdzniecības partnervalstu ietvaros, izaugsmes tempi ir visai atšķirīgi, gan apsteidzot vidējo rādītāju, gan krietni atpaliekot no tā.

Jostu savilkšanas laiks © DIENA

Ražotāju cenu izmaiņas, respektīvi, tas, kā mainās uzņēmumu saražotās produkcijas realizācijas cenas, labi raksturo tendences ekonomikā.

Ir nepieciešama prognozējamība © DIENA

Lai gan Covid-19 pandēmija turpinās, Latvijas ekonomika rāda pozitīvus rezultātus. Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos ekonomika ir palielinājusies par 5,2%, un arī nākamā gada perspektīvas ir labas.

Produktivitātes celšanai © DIENA

Ir tapis un nesen konferencē prezentēts jaunākais Latvijas produktivitātes ziņojuma projekts, kurā, ņemot vērā jaunākos pieejamos statistikas datus, tiek analizēti produktivitātes faktori un dinamika, precizēti Latvijas ekonomikas attīstības ilgtermiņa scenāriji, kā arī padziļināti pētīta attālinātā darba ietekme uz produktivitāti.