Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ražošana

FM: Energoresursu un degvielas cenas turpinās sadārdzināt arī ražošanas galaproduktus

Augošās energoresursu un degvielas cenas turpmāk turpinās sadārdzināt arī ražošanas galaproduktus, informēja Finanšu ministrija (FM). Tāpat FM prognozē, ka turpmākajos mēnešos iespējams pieprasījuma samazinājums pēc saražotajām precēm vietējā tirgū mājsēdes dēļ, taču eksportējamo preču pieprasījumam nav ievērojamu iemeslu samazināties.

Rīgas dzirnavniekā plānots izveidot griķu pārstrādes infrastruktūru

Latvijas pārtikas ražotājs AS “Dobeles dzirnavnieks”, kas šī gada pavasarī parakstīja līgumu par Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma AB “Baltic Mill” 100% kapitāla daļu iegādi, pašlaik ir iesniedzis ziņojumus par tirgus dalībnieku apvienošanos visu trīs Baltijas valstu Konkurences padomēm un ar nepacietību gaida, kad varēs sākt darbu pie jaunu produktu attīstīšanas, informē uzņēmumā.

Starp neražu un spekulācijām © DIENA

Dabas kaprīzes, kas šogad visai dāsni piemeklējušas Eiropu, nesot gan sausumu, gan plūdus, jau pirms vairākiem mēnešiem nozares speciālistiem likušas izteikt viedokli par gaidāmo cenu palielinājumu pārtikas produktiem.

Lietuvas loma Latvijā © DIENA

Rūpniecības jūlija datos ir jūtams viegls vasaras un karstuma sagurums. Viss it kā ir labi, viss notiek, taču, pārlasot statistiķu ziņojumu, rodas rutīnas sajūta pēc tam, kad ir redzēti pirmā pusgada spilgtie skaitļi. Jūlijā pieaugums gada griezumā ir līdzīgs kā gadā kopumā, reālais ražošanas apjoms bija par 7,9% lielāks nekā pirms gada.