Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ražošana

airBaltic pasta pārvadājumu apjoms ziemā pieaudzis par 24% © DIENA

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic sasniegusi 24% pasta pārvadājumu apjoma pieaugumu pēdējos trīs ziemas mēnešos, jo aizvien vairāk klientu izmanto airBaltic tranzīta pakalpojumus caur Ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz un no 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS.

Diena pēta: Latvijā pašmāju ražotāji veikalos pārdod tikai īstu pienu(13)

Šajā ziemā sabiedrības uzmanības lokā nonāca jautājums par to, vai kāds no Latvijas iedzīvotāju vidū ļoti populārā pārtikas produkta piena veidiem varētu būt ražots no sausā piena pulvera. Lai pārbaudītu, vai piens, ko pērkam lielveikalos, patiešām atzīstams par īstu pienu, nevis ražots no sausā piena pulvera, Diena veica piena sastāva pētījumu, izvēloties 12 populārus piena veidus un to laboratorisku pārbaudi uzticot Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes laboratorijai.

Liepājas papīrs sāk ražot inovatīvas uzlīmes(1)

Liepājas poligrāfijas uzņēmums Liepājas papīrs sācis ražot inovatīvas uzlīmes, jau saņemot pirmos pasūtījumus, pastāstīja uzņēmuma prezidents Jānis Vilnītis. Viņš sacīja, ka pirmie pasūtījumi saņemti no Latvijas un Krievijas.

Binde: Es pat necenšos saprast, ko Dombrovskis runā © DIENA(68)

Latvijas Mobilā telefona (LMT) tālākais liktenis uzņēmuma prezidentam Jurim Bindem neesot skaidrs jau 13. gadu, raksta Neatkarīgā. "Pēdējie paziņojumi ir apmēram tādi: piedāvātā cena neesot atbilstoša," viņš norādījis valdības oficiālo viedokli par LMT.

Zivju pārstrādātaju biedrība Rīgas šprotes piedalīsies izstādē Maskavā © DIENA

Biedrība Rīgas šprotes un tās biedri, 7 zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi SIA Unda (Engure), SIA Rānda, SIA Līcis-93 (Roja), SIA Sabiedrība IMS (Mērsrags), AS Brīvais vilnis (Salacgrīva), SIA Gamma-A, SIA Karavela (Rīga), nākamnedēļ no 13. līdz 17. februārim, Maskavā piedalīsies 19. starptautiskajā pārtikas produktu izstādē ProdExpo-2012.

Uzņēmēji mudina iekarot Krievijas tirgu(1)

Krievijas tirgū rūpīgi meklējot, joprojām var atrast labas attīstības iespējas, pēc ceturtdien, 9. februārī, notikušās konferences Bizness ar Krieviju: mīti un realitāte secināja Latvijas uzņēmēji un eksperti, norāda konferences rīkotāja UniCredit Bank pārstāve Dace Straume.

Rūpniecības apgrozījums pērn audzis par 16,8% © DIENA(4)

Pērn, salīdzinot ar 2010.gadu, apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem pieauga par 16.8%, tai skaitā vietējā tirgū – par 13.3% un eksportā – par 20.4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Trikāta KS pērn darbojusies ar gandrīz 300 000 latu peļņu

Zemnieku kooperatīva Trikāta KS apgrozījums pērn bija 16,8 miljoni latu un provizoriskais pārpalikums jeb peļņa 295 tūkstoši latu, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš. Veiksmīgi darbojušies arī zemnieku kooperatīvam piederošie SIA Trikātas siers un SIA Trikātas loģistika.