Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apranga group šogad plāno 7,6% apgrozījuma pieaugumu

Apģērbu mazumtirdzniecības koncerna Apranga group apgrozījumam šogad tiek plānots 7,6% pieaugums, intervijā stāsta kompānijas vadītājs Rimants Pervenecks.

Kopējais apgrozījums Baltijā šim gadam, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), tiek prognozēts 133,7 miljonu eiro jeb 93,6 miljonu latu apmērā.

"Tāpat arī veiksim veikalu attīstīšanu un renovācijas atbilstoši jaunākajām mazumtirdzniecības tendencēm. Šo gadu uzskatām par labu iespēju kļūt spēcīgākiem konkurences ziņā, kas arī ļaus sagatavoties tirgus un mazumtirdzniecības atgūšanās lēcienam," piebilst Pervenecks.

Viņš norāda, ka kompānija ir apmierināta ar pērnajiem rezultātiem. Apranga group apgrozījums, ieskaitot PVN, Baltijā sasniedza 124,3 miljonus eiro (87 miljonus latu), kas ir 13,1% palielinājums salīdzinājumā ar 2010. gadu.

Latvijā piedzīvots 12,5% apgrozījuma pieaugums, sasniedzot 29,1 miljona eiro (20,37 miljonu latu) apgrozījumu, kas veido 23,4% no kopējiem pārdošanas ieņēmumiem. Peļņa pirms nodokļiem Latvijā 2011. gadā bijusi aptuveni divi miljoni eiro (1,4 miljoni latu).

"Pagājušais gads rādīja pozitīvas tendences patērētāju noskaņojumā. Veikalos atgriezās klienti, kuri krīzes dēļ tos vairs nepameklēja, tāpat novērojām, ka vienlaikus palielinājās arī vidējā pirkuma summa, kas nozīmē, ka patērētāji ir vairāk pārliecināti par saviem ienākumiem, tādēļ atļaujas tērēt vairāk," skaidro uzņēmējs.

Pervenecks arī stāsta, ka pērn parakstīts franšīzes līgums ar Kanādas Aldo group par mazumtirdzniecības veikalu ķēdes izveidi Baltijas valstīs. Aldo ir viens no vadošajiem sieviešu un vīriešu modes apavu un aksesuāru tirgotājiem pasaulē, kas patlaban ļoti spēcīgi nostiprinoties Eiropā.

"Apranga group apavu veikalu ķēdes izveide ir jauns izaicinājums. Nākamajos piecos gados Baltijas valstīs plānojam atvērt aptuveni 15 Aldo veikalus. Pirmie trīs veikali šā gada martā tiks atvērti Viļņas, Kauņas un Klaipēdas iepirkšanās un izklaides centros Akropolis," klāsta kompānijas vadītājs.

Jau ziņots, ka šā gada otrajā pusē Apranga group visās Baltijas valstīs atklās Lielbritānijas luksusa zīmola Burberry veikalus - no tiem veikals Latvijā paredzēts Rīgā, Elizabetes ielā.

Apranga group veido 17 uzņēmumi. Tā pārvalda 122 veikalus visās Baltijas valstīs - 78 Lietuvā, 33 Latvijā un 11 Igaunijā. Kopējā tirdzniecības platība ir 64 000 kvadrātmetru. Kompānija nodarbina 1300 cilvēkus.

Latvijā grupa pārvalda Emporio Armani, Hugo Boss, Nude, Massimo Dutti, Zara, City, Bershka, Pull and Bear, Apranga, Promod, s.Oliver, Moskito, Stradivarius, Mango un Mexx veikalus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses