Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

SestDiena

Ēdieni, kas samazina agresiju

Ja iekšā vārās dusmas un šķiet, ka tūlīt izlādēsiet tās uz kādu tuvinieku, dodieties uz virtuvi! Amerikāņu zinātnieki identificējuši vismaz trīs produktus, kas palīdz samazināt agresiju, un to vidū ir zivīs esošā taukskābe omega-3, linsēklas un valrieksti.

Ne tikai saule un rozes

Bulgārija ir slavena ar savu rožu eļļu un no piecdesmitajiem gadiem vismaz Austrumeiropā labi pazīstamajiem kūrortiem Zelta smiltis un Saulainais krasts jeb Slenčevbrjaga, taču Melnās jūras piekraste no Burgasas līdz Varnai piedāvā arī interesantus pieturpunktus vēstures entuziastiem un mazu, skaistu pilsētiņu apceļotājiem.

Davosas Švābs

Maija beigās Pasaules Ekonomikas foruma (PEF) izveidotājs un vadītājs Klauss Švābs paziņoja, ka nākamā gada 1. janvārī atstās amatu, saglabājot vien vietu foruma direktoru padomē. Šāds lēmums, kas tiek skaidrots ar Švāba cienījamo vecumu (viņam šobrīd ir jau 86 gadi), raisa daudz jautājumu par PEF nākotni. Kas ir Klauss Švābs, un kādēļ viņa paziņojumam par amata atstāšanu tiek pievērsta tik liela uzmanība daudzviet pasaulē?

Orvela klasika

Pirms 75 gadiem pie lasītājiem nonāca Džordža Orvela romāns 1984 – antiutopija par to, kāda pasaule varētu izskatīties šajā gadā, uz planētas dominējot totalitāriem režīmiem. Autoram gan savu triumfu izbaudīt neizdevās, jo šim darbam viņš vārda tiešā nozīmē bija ziedojis savu dzīvību, koncentrējoties uz rakstīšanu un pametot novārtā ārstēšanos no tuberkulozes.

Pelde džintonika baseinā

Kad, gatavojot šo nelielo recenziju, meklēju filmas Kā tikt pie seksa/How to Have Sex(2023) filmas attēlus, secinu, ka Google aicina apstiprināt, ka esmu informēta par "sensitīvu saturu".

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide