Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Valdība

Mēģinot daļēji restartēt, ir risks nogāzt visu valdību

Par to, cik reāla ir sarunu izdošanās par iespējamām ministru nomaiņām un ceturtā partnera – Apvienotā saraksta – vai tā daļas piesaistīšanu valdības koalīcijā, ilggadējo Vienotības politiķi, tagad vienkārši politisko procesu informētu vērotāju Arti Kamparu intervē Agnese Margēviča.

Buksē sarunas par valdības restartu un AS atgriešanos koalīcijā

Sarunas par iespējamām pārmaiņām ne tikai valdības ministru sastāvā, bet arī par valdības koalīcijas iespējamu paplašināšanu ar vismaz daļu Apvienotā saraksta tiešām notiek, to Dienai apstiprinājuši politiķi no visiem šajās sarunās iesaistītajiem politiskajiem spēkiem kā nosacījumu informācijas sniegšanai izvirzot to, ka netiks oficiāli citēti. Vienlaikus no sarunās tieši iesaistīto un lēmumu pieņemšanas līmeni savās partijās ieņemošo politiķu teiktā rodas iespaids, ka šīs sarunas šobrīd, lai arī norit ļoti aktīvi, ir iestrēgušas daudzo neskaidrību un savstarpēji pretrunīgo interešu dēļ.

Ministriem izmaksātais atalgojums pērn ievērojami pieaudzis

2023.gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu politiķiem par darbu valdībā faktiski izmaksātais atalgojums pirms nodokļu nomaksas dažādu ministru pozīcijās ir audzis par desmitiem tūkstošu eiro, dažkārt pieauguma summai tuvojoties 30 000 eiro, liecina politiķu iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas.

Sagatavoti likumprojekti VID reformas īstenošanai

Sagatavoti seši likumprojekti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reformas īstenošanai, kurus piektdien plānots iesniegt Ministru kabinetā, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide