Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nākamnedēļ prezentēs Latvijā radītus militāro inovāciju prototipus

Ceturtdien, 21.septembrī, pie mobilo sakaru operatora Latvijas mobilais telefons (LMT) ēkas Ropažu ielā 6, Rīgā norisināsies Latvijā radītu militāro inovāciju prototipu prezentācija, aģentūru LETA informēja LMT pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka mobilās tehnoloģijas kļūst par neatņemamu militārā ekipējuma daļu un ieņems nozīmīgu lomu valstu aizsardzības stiprināšanā. Tāpēc LMT sadarbībā ar Aizsardzības ministriju (AM) un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) attīsta virkni valsts aizsardzības inovāciju projektu, tajā skaitā īpašu mobilo lietotni Viedsargs militārajai saziņai, kā arī īpašus sensoru, mākslīgā intelekta un datorredzes risinājumus.

"Tās ir ne tikai inovācijas valsts aizsardzībai, bet arī unikāls eksporta produkts ar augstu pievienoto vērtību, kas Latviju var ierindot starp inovatoriem militārās aizsardzības jomā," atzīmēja kompānijas pārstāvji.

Prezentācija sāksies plkst.11, un tajā piedalīsies LMT valdes priekšsēdētājs Juris Binde un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

 

Top komentāri

...
.
Un kāda jēga no kaut kādiem viebjsargiem, ja kara gadījumā visi mobilo sakaru torņi būs nogāzti? Reāliem zemessargiem norvēģu humpalu ķiveres un vecas zviedru šautenes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas