Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pērn palielinājies šaujamieroču īpašnieku un reģistrēto ieroču skaits

Pagājušā gadā palielinājies šaujamieroču īpašnieku un reģistrēto ieroču skaits, un viens no galvenajiem iemesliem tam varētu būt labklājības pieaugums, norāda Valsts policijā (VP).

Pagājušā gadā valstī reģistrēti 33 967 šaujamieroču īpašnieki, no kuriem 26 351 ir mednieks. Salīdzinot ar 2015.gadu šaujamieroču īpašnieku skaits palielinājies par 1078 cilvēkiem, savukārt mednieku skaits palielinājies par 606 medniekiem.

Kopumā pagājušā gadā īpašniekiem ir reģistrēti 68 254 šaujamieroči, no kuriem pašaizsardzībai reģistrēti 11 539, sportam - 362, bet medībām reģistrēti 56 348 šaujamieroči. Ja pašaizsardzībai paredzēto šaujamieroču skaits salīdzinot ar 2015.gadu samazinājies par 47, tad par 1456 palielinājies medībām paredzēto šaujamieroču skaits.

VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs aģentūrai LETA skaidroja, ka viens no galvenajiem iemesliem mednieku skaita un medībām paredzēto šaujamieroču skaita pieaugumā varētu būt labklājības līmeņa celšanās valstī. Viņš skaidroja, ka medības vairāk esot izklaide, turklāt ne lēts prieks. Attiecīgi, pieaugot valsts bagātībai, cilvēki vairāk var pievienoties mednieku rindām un iegādāties medību ieročus, norādīja Velšs.

Pagājušā gadā arī VP no jauna reģistrēts 221 gāzes ierocis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas