Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Viduslaiku dienās Cēsīs varēs atklāt pārsteidzošo bērnību pirms 500 gadiem

Šajā nedēļas nogalē, 30. un 31. jūlijā, Cēsu pilī norisināsies Viduslaiku dienas. Šogad pils ļaudis aicina atklāt, cik pārsteidzoša un daudzveidīga bija bērnība pirms 500 gadiem, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.Divas dienas mazi un lieli vēstures interesenti varēs iepazīties ar vairāk nekā 50 izglītojošām aktivitātēm.

Lieliskām brīvdienām: Kāpostu pīrāgs grieķu gaumē © DIENA(2)

Tāpat kā gaidām pirmos tomātus, jaunos kartupeļus un pašu audzētos kraukšķīgos gurķīšus – gaidām arī jaunos kāpostus. Šo recepti mazliet neparastākā stilā – ar Vidusjūras reģiona noti garšā – iesaka veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase.

FOTO: Dzelzceļa spēles Toreiz un tagad pieturas punkti Daugavpilī(4)

Daugavpils ir ne tikai otra lielākā pilsēta Latvijā pēc iedzīvotāju skaita, bet arī Latgales reģiona rūpniecības, izglītības, kultūras un sporta centrs. Turklāt līdzās dažādiem apskates vērtiem objektiem, piemēram, Daugavpils cietoksnim, Marka Rotko mākslas centram un Baznīcu kalnam, tajā atrodas arī vairāki vēsturiski dzelzceļa objekti. Tie līdz ar dzelzceļa 155. gadadienu Latvijā šogad gozējas starmešu gaismā, un tos noteikti vērts iemūžināt mobilajā lietotnē Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad.

Anša Klintsona Pierīgas septiņnieks – brīvdienu maršruts no Rīgas uz Jelgavu

Viens no šovasar izveidotās ceļojumu mobilās lietotnes Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad aktīviem izmantotājiem ir mūziķis un TV personība Ansis Klintsons, kurš brīvajā laikā labprāt nododas Latvijas apceļošanai kopā ar ģimeni. Latvijas dzelzceļš piedāvā iepazīties ar Anša izveidoto spēles maršrutu Pierīgas septiņnieks, kas aizvedīs tevi  nelielā ceļojumā no Rīgas uz Jelgavu un ļaus uzzināt daudz jauna par dzelzceļa vēstures līkločiem.

FOTO: Anša Klintsona Pierīgas septiņnieks – Tavs brīvdienu maršruts no Rīgas uz Jelgavu(6)

Viens no šovasar izveidotās ceļojuma aplikācijas Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad aktīviem izmantotājiem ir mūziķis un TV personība Ansis Klintsons, kurš brīvajā laikā labprāt nododas Latvijas apceļošanai kopā ar ģimeni. Piedāvājam iepazīties ar Anša izveidoto spēles maršrutu Pierīgas septiņnieks. Tas aizvedīs Tevi nelielā ceļojumā no Rīgas uz Jelgavu un ļaus uzzināt daudz jauna par dzelzceļa vēstures līkločiem.

Cukurvate un karalis mīlestībā dalās nelabprāt © DIENA(28)

Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa mājdzīvnieku raksturs izpaužas, svešajiem, tas ir – man un fotogrāfam, ienākot pa atvērtajiem vārtiem. Mazais punduršpics Umka sākumā neuzticīgi vēro nācējus, tad pāris reižu brīdinoši ierejas. Rēzijas kušināts, sak', nesatraucies, savējie nāk!, Umka negribīgi ieņem vietu mīļajai saimniecei pie kājām – katram gadījumam, jo nez cik šie ir savējie. No mājas, locekļus izstaipīdams, iznāk runcis Mikijs, uzmet acis Umkam – sargā, sargā, tas tavs pienākums, un laiskā gaitā dodas apstaigāt teritoriju. Mēs rudā runča acīs neesam ievērības cienīgs objekts.

Tiešraide: Rožu svētki Tukumā(1)

Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina sestdien, 16. jūlijā tiešraidē vērot krāšņos Rožu svētkus Tukumā.