Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

FOTO: Spēlētāju visbiežāk apmeklētie dzelzceļa objekti Kurzemē © DIENA

Kurzeme tās apceļotājus lutina ar dažādiem kontrastiem – gan skarbu jūras vēju, gan romantiskām ainavām dabā un pilsētvidē. Piemēram, Kolkasragā dabas cienītāji var pievērsties klusai putnu vērošanai, Kuldīgas vecpilsēta valdzina vēsturniekus un citus interesentus ar savu viduslaiku gaisotni, bet Liepāja sniedz piesātinātu kultūras dzīvi.

FOTO: Augusts - VAS Latvijas dzelzceļš jubilejas mēnesis © DIENA(1)

Valsts akciju sabiedrība Latvijas dzelzceļš ir viens no lielākajiem uzņēmumiem valstī, tas nodarbojas ar dzelzceļa pārvadājumu organizēšanu un nodrošināšanu Latvijas teritorijā, kā arī ar Latvijas dzelzceļu apsaimniekošanu. Šonedēļ, 5. augustā aprit 97 gadi, kopš 1919. gadā tika nodibināta Latvijas Valsts dzelzceļu virsvalde, kas uzskatāma par VA“Latvijas dzelzceļš priekšteci. Atzīmējot šo notikumu, aicinām iepazīties ar nozīmīgiem skaitļiem un faktiem Latvijas dzelzceļa darbībā!

VIDEO: Pārdrošs lēciens bez izpletņa no 7,6 kilometru augstuma(1)

ASV izpletņlēcējs Lūks Eikins sestdien izlēcis no lidmašīnas 7600 metru augstumā bez izpletņa un droši piezemējies virs tuksneša nostieptā tīklā.42 gadus vecais Eikins atradās gaisā mazliet ilgāk par divām minūtēm.Viņa lēcienu tiešraidē pārraidīja telekanāls Fox.Eikins piezemējās 30x30 metru platā tīklā, kas bija nostiepts aptuveni 60 metrus virs zemes tuksnesī Kalifornijas dienvidos.

Pētījums: Atstāti vieni, cilvēki pievēršas mobilajam telefonam pēc apmēram 44 sekundēm(3)

Atstāti vieni, cilvēki pievēršas mobilajam telefonam pēc apmēram 44 sekundēm, liecina virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja Kaspersky Lab veikts pētījums.Kā informē uzņēmuma pārstāvji, pētījuma laikā eksperimenta dalībnieki tika vieni atstāti uzgaidāmajā telpā. Laiks, kas pagāja no palikšanas vieniem līdz pievēršanās telefonam vīriešiem bija vidēji 21 sekunde, bet sievietēm - 57 sekundes.

Festivāls LMT Summer Sound TIEŠRAIDĒ

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina divu dienu garumā tiešraidē no Liepājas pludmales sekot līdzi festivāla LMT Summer Sound koncertiem un notikumiem. Tiešraides skatītājiem būs iespēja redzēt ekskluzīvas intervijas ar māksliniekiem un ielūkoties festivāla aizkulisēs.

Festivāls LMT Summer Sound TIEŠRAIDĒ

Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina divu dienu garumā tiešraidē no Liepājas pludmales sekot līdzi festivāla LMT Summer Sound koncertiem un notikumiem. Tiešraides skatītājiem būs iespēja redzēt ekskluzīvas intervijas ar māksliniekiem un ielūkoties festivāla aizkulisēs. 

FOTO: Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti(3)

Ikvienam no mums ir vietas, kas saistās ar patīkamām atmiņām, kurās kādreiz gribētu atgriezties. Vienam tās ir vecvecāku lauku mājas ar omītes gardajām maltītēm, bet citam – vieta, kur pirmoreiz tika sastapts vīrs vai sieva. Par saviem mīļākajiem dzelzceļa pieturu atmiņu punktiem stāsta mūziķe Māra Upmane-Holšteine.

FOTO: Dzelzceļa attīstība Latvijā pagājušā gadsimta sākumā(7)

Pirmā pasaules kara gados Latvijas teritorijā tika izbūvēti karalauka dzelzceļi vairāk nekā 1000 kilometru garumā. Latvijas daba tāpat kā paši latvieši ir nepiekāpīga, ar dabiskiem šķēršļiem – upēm, ieplakām un gravām, – sadārdzinot un bremzējot dzelzceļa būvniecības darbus. Neskatoties uz šķēršļiem un aktīvu karadarbību, dzelzceļš tomēr tika izbūvēts un kalpo kravu un pasažieru pārvadājumiem vēl šodien. Rakstā iespējams ielūkoties četros būtiskos ar dzelzceļa attīstību saistītos notikumos laika periodā no 1915. līdz 1920.gadam.

FOTO: Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē

Vidzeme piedāvā plašas aktivitāšu iespējas dažādām gaumēm - dabas cienītājus priecēs zaļie meži, Gaujas senleja un baltās Jūrmalas smiltis, bet vēstures valdzinātie noteikti novērtēs iespēju doties Turaidas muzeja izpētē un ekskursijā pa dižās Cēsu Viduslaiku pils kompleksu. Vidzemē iespējams apmeklēt vēl daudz citu interesantu vietu, kā arī tajā atrodas vairāki vēsturiski dzelzceļa pieturas punkti, kurus steiguši iemūžināt arī mobilās lietotnes Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad lietotāji. Portālā Diena.lv apkopoti spēlētāju iecienītākie dzelzceļa objekti Vidzemē.