Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Atbildīgi saimnieko mežā

Prātīgam patērētājam mūsdienās ir jāpievērš uzmanība ne vien uz iepakojuma norādītajam produktu sastāvam, bet arī jāapgūst tur redzamie marķējumi. Tie bieži vien signalizē par atbildīgāku izvēli, nespējot izlemt par labu tam vai šim produktam. Viens no šādiem marķējumiem ir FSC (Forest Stewardship Council) – simbols, ko izvēloties balsojam par atbildīgi apsaimniekotu mežu un ražošanu.

FOTO: Palīdzēsim! Šie pūkaiņi meklē siltu pajumti(2)

Iepazīsimies ar desmit dzīvnieku patversmju iemītniekiem, kuri ļoti meklē siltas mājas un labus saimniekus. Iespējams, kāds no jums var palīdzēt! Četrkājaiņu foto un kontaktinformāciju potenciālajiem saimniekiem atradīsiet galerijā.

Vislielākās ogas - ķirbji © DIENA(1)

No maziem, krāsainiem, raibiem, uz ēdamgalda, blakus darbavietas datoram vai grāmatskapja vitrīnā liekamajiem dekoratīvajiem līdz lielākiem garšīgajiem, kas graužami svaigi vai rīvējami salātos, spiežami sulā, cepami kā karbonāde vai kotletes, vārāmi ar saldo marinādi. Vai varbūt novadu, valsti vai pat pasauli pārsteidzošiem milzeņiem, ko var pacelt tikai ar ceļamkrānu. Tik dažādi ir ķirbji - īpatnējās, vērtīgās dārzeņogas. Jā, jā, būtībā ķirbis ir oga.

TIEŠRAIDE: Aminatas koncerts Red Moon

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume piedāvā ceturtdien, 13.oktobrī no plkst.19 tiešraidē baudīt dziedātājas Aminatas koncertprogrammu Red Moon.Koncertā Red Moon, kam dots tieši tāds pats nosaukums kā dziedātājas jaunajam albumam, Aminata kopā ar pavadošo grupu atskaņos gan jau dzirdētas dziesmas, gan jaunā albuma programmu.

TIEŠRAIDE: Alises Jostes koncerts

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina piektdien, 7. oktobrī no plkst. 20 tiešraidē baudīt dziedātājas Alises Jostes uzstāšanos K.K. fon Stricka villā.

Aicina uz koncertu sēriju TRIPTIHS(1)

Pašmāju mūziķis Gatis Irbe sava jaunā hiphopa projekta MESA ietvaros februārī un martā dosies īpašā koncertu sērijā ar nosaukumu TRIPTIHS, kura norisināsies trijās Latvijas pilsētās.

Āda pēc vasaras sezonas © DIENA(1)

Vasara ir pagājusi un līdz ar to arī mūsu laiskā gulēšana pludmalē, dažādi āra pikniki un atvaļinājuma dienas, kad lielāko daļu esam uzturējušies svaigā gaisā. Neatkarīgi no tā, ka šovasar piedzīvojām arī krietnu daudzumu apmākušos dienu, mūsu āda ir uzņēmusi lielu daudzumu saules staru un ultravioletā starojuma, tādēļ ikvienam, sākoties rudenim, vajadzētu ne tikai pārbaudīt savas ādas veselības stāvokli un to, vai nav novērojamas kādas izmaiņas, bet arī veikt kopjošas un atjaunojošas procedūras.

Atgriežoties no reisa, sagaida Mongolija © DIENA(5)

Par pelēkbaltās kaķenes Mongolijas ierašanos Latvijā uzņēmumā Kurbads klīst dažādi stāsti. Tiem ir nedaudz noslēpumaina piegarša, bet Mongolija par to nedomā. Viņai vienkārši nav laika pievērst īpašu vērību savai izcelsmei. Kas bijis, tas bijis, turklāt kaķene nav nelegāla imigrante - viņai ir ES lolojumdzīvnieka pase (pet passport), kurā norādīts, ka Mongolijas oficiālais īpašnieks ir uzņēmums Kurbads.

TIEŠRAIDE: Raimonda Paula un grupas Framest koncerts(2)

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume piedāvā svētdien, 2.oktobrī no plkst.17 tiešraidē noskatīties Raimonda Paula un vokālās grupas Framest koncertu kultūras pilī Ziemeļblāzma. Koncertā, kas veltīts kultūras pils Ziemeļblāzma 103. gadskārtai, tiks atskaņotas Raimonda Paula agrīnās daiļrades kompozīcijas jaunās vokālās grupas Framest mākslinieciskā vadītāja Jāņa Ķirša aranžijās.<span id="XinhaEditingPostion"></span>