Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas

Receptes

Ēdienu receptes, kas septembrim der kā uzlietas © DIENA

Līdz ar skolas sākumu un jaunās darba sezonas sākšanos atgriežas arī regulārās ikvakara maltītes mājās, kas vasaras atvaļinājumu, nometņu un ceļojumu laikā, iespējams, no ikdienas režīma bija izkritušas.Septembris, kā arvien, ir dāsns ar vietējiem dārzeņiem, augļiem, svaigi ievākto vasaras medu. Tāpēc arī šoreiz piedāvājam trīs receptes, kas septembrim der kā uzlietas.

Ābolu rozītes © DIENA(3)

Ceptu ābolu smarža ir signāls - rudens klāt! Ierasts izdobt ābolam vidiņu, sapildīt tur cukuru un kanēli un mieloties, papildinot ar saldējuma cepurīti. Bet šīs ābolu rozītes ir kaut kas pa vidu starp ceptu ābolu un plātsmaizi, taču mazāk grēcīgas par pēdējo, ja jūsu mērķis ir ieturēt sportisku ķermeņa formu.Pagatavošana ir visai vienkārša - no mīklas izveido groziņu, to liek mafinu cepamajā formā, pārkaisa ar brūklenēm, un no plānās šķēlītēs sagriezta ābola veido rozes zieda formas. Uzber kanēli, cukuru un riekstus. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr kļūst zeltaini.

Franču mērces Vinaigrette vasaras uznāciens © DIENA

Franču vinaigrette ir emulsijmērce, kuras galvenās sastāvdaļas ir eļļa un etiķis un ko visbiežāk izmanto kā salātu aizdaru. Mērcei, kuras nosaukums nāk no ķīmijas grāmatām, sezona sākas, kad salātu zaļumus var plūkt tieši no dobes, bet tomāti, gurķi un paprika nogatavojušies ar saulstariņu un lietus lāšu pieskārienu.