Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eksperti/Blogeri

Ieslodzītie skatieni © DIENA(1)

Pa logu vēro sniegputenī iztriekušos bērnus un nodomā, cik labi te, siltumā. Tev to bērnu pirmā sniega ietītajā pagalmā drīzāk ir žēl, kaut kas ainavā aiz loga šķiet aplams, neiederīgs...

Lasītājas balss © DIENA

Cienījamā redakcija! Rakstu jums, jo, mūsuprāt, avīzēs un televīzijā ir par maz daiļslidošanas.

Es neesmu māksla © DIENA(3)

Vēlme un spēja atšķirt mākslu kā objektu no mākslas kā procesa un attiecībām var novērst daudzus neauglīgus strīdus, kas saistās ar mākslas pieredzi un vērtēšanu.

Papīra tūtiņas © DIENA(2)

Tas ir ģimenes stāsts, kas nav ar dokumentiem pierādāms, taču tā ir metode, kā atcerēties vienu stipru vārdu un klasisku darbu dizaina vēsturē.

Par nenozīmību © DIENA

Oktobris jau kuro gadu kļuvis par rudenīgas mūzikas baudīšanas mēnesi – nupat Rīgā aizvadīts festivāls Skaņu mežs, vēl priekšā Zemlika Durbē.

Kafijas pauze © DIENA

Kārtējo reizi ierodoties ārzemēs, sastopos ar izbrīnītām sejām, kad cilvēki redz latviešu klasisko kafijas pagatavošanas tehniku.

Kas mums ir, un ko mums vajag © DIENA(5)

Ciemos eju, cik vien ir spēka. Tāds ir arhitektūras kritiķa un drauga pienākums. Kritiķa, jo viss ir jāredz pašam, nedrīkst uzticēties bildēm un citu atstāstam. Un drauga pienākums, jo draudzība bez fiziskas klātienes ir tikai daiļa literatūra.

Votersfloids īstenībā © DIENA(1)

Grandiozākais šovs, kāds jebkad skanējis Arēnas Rīga sienās. Ar šādiem vārdiem tiek vēstīts par Pink Floyd dalībnieka Rodžera Votersa koncertu Us + Them, kas notiks nākamā gada vasarā, 24. augustā.

Sirds akustika © DIENA

Telpas akustika parāda, kā skaņa izturas telpā. Tas nozīmē, ka klausītājs un skaņas avots atrodas vienā un tajā pašā telpā. Ja telpā nav gandrīz nevienas skaņu slāpējošas virsmas (siena, jumts un grīda), skaņa atlēks no virsmām un paies ilgs laiks, pirms tā izzudīs.

Berlīnes stunda © DIENA(1)

Mani kolēģi kritiķi sūdzas par septembra pārāk blīvo kultūras notikumu kalendāru – nevar ne redzēt, ne atcerēties "visu".

Pazaudē programmu! © DIENA

Neplānoti piedzīvojumi ir labākie, kas ar mums var atgadīties. Slavenais vācu dīdžejs Westbam uzstājas Vecrīgā? Jā, viņš arī ir cilvēks.

Festivāla putniņš

Survival Kit 9 – rudens festivāls, kas rosina telpisko prātu. Kur vēl Rīgā ir tik cēla ēka, kam apkārt nedimdina skaļas ielas?

Robežpārkāpējs © DIENA

Normund, nesen, sakrāmējusi pārtikas grozā vajadzīgas un arī bezjēdzīgas preces, devos uz kasi. Man nav ne jausmas, kāpēc tieši vakaros, kad lielveikali ir cilvēku vispilnākie, Valmieras Limbažu ielas Maxima strādā tikai viena kasiere.

Onkulītis vācējs © DIENA(1)

Divdesmit gadu nebiju laivojis pa skaisto upju pērli Salacu un, laika prognozē redzēdams, ka augusta beigās brīnumainā kārtā parādās dažas saulainas dienas, nolēmu pacelt buras.

Nejautā Aigaram! © DIENA

Jumpravas Aigaru dienas koncertā parādījusies grupa Nejautā solās atkal būt. Ne vien paši mūziķi, bet arī klausītāji gadiem alka šīs apvienošanās.

Kultūrknapu metode © DIENA(2)

Jūtos, kā sēnes pārēdusies. Nevaru pakustēt. Gribas mesties uz visām pusēm vienlaikus, bet palieku uz vietas. Vasaras beigu kultūras pasākumu piedāvājums ir reibinošs.

Rindas kārtībā © DIENA

Atklāts pasaulē vecākais – Venēcijas – kinofestivāls, tuvojas Rīgas festivālu maratons – septembrī tie sekos cits citam.

Munka žāvas © DIENA(3)

Rīts, kurā esi domājusi par Viļņu un pusi nakts murgojusi lietuviešu rakstnieka, romāna Viļņas pokers autora Ričarda Gavēļa sapņus.