Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eksperti/Blogeri

Mēs apvainojamies © DIENA(124)

Apvainošanās nav tikai vienas profesijas monopols. Sociālajos tīklos ik dienu var lasīt, par ko tik visu iespējams apvainoties.

Iniciācija © DIENA(57)

Pirmā septembra priekšvakarā kāda no manām bijušajām klasesbiedrenēm vietnē Facebook ievietoja mūsu 1. klases fotogrāfiju, kas uzņemta vairāk nekā pirms 25 gadiem.

1. septembris © DIENA(73)

Skolā iet man patika. Reizēs, kad bija jādežurē ēdnīcā, varēju ierasties mājas drēbēs, savukārt dienās, kad biju kārtības dežurants ar sarkanu apsēju virs elkoņa, mans pienākums bija likt pārējiem bērniem starpbrīdī staigāt pa gaiteni rāmā solī. Tā kā mācījos jauktajā latviešu un krievu skolā, galvenā nodarbe saistījās ar piespiešanu staigāt pārīšos krievus, kuri mūždien iekrampējās apkures radiatoros un atteicās soļot kopējā ritmā. Tiesa, tā bija viena diena mēnesī; pārējās dienās, par spīti krievu dežurantu dunkām, pašiem nācās ķerties radiatoros.

Viens un tas pats © DIENA(129)

Vakaru pavadīju, skatoties, kā sievietes sacenšas vesera mešanā. Uztraucos, vai viņas neizkāps no baltā, apaļā laukuma, vai metiena brīdī neaizķers tīklu un vai kādai izdosies pārspēt personīgo rekordu. Citā vakarā es jutu līdzi vīriešu svarcelšanai. Minēju, cik kilogramu katrs pacels, pie sevis pamācīju tos, kam neko pacelt neizdevās, atpūtas brīžos vienkārši pētīju viņu izteiksmīgos ķermeņus.

Mirušie draugi © DIENA(1)

Rokenrols uz ekrāna turpinās arī tad, ja šajā pusē jau iestājies pagurums, un to neapturēs pat nāve, kas reizēm ir jaundzimušas leģendas sākums.

Sazāļotie olimpieši © DIENA(47)

Katru reizi, kad sanāk apmeklēt Rīgas Zooloģisko dārzu, pārsteidz apmeklētāji, kuri baro dzīvniekus. Gandrīz pie katra iežogojuma vai būra, kur vispār ir iespējams dzīvniekam iedot barību, ir pielikti uzraksti trijās valodās: "Dzīvniekus nebarot!" Tomēr vienmēr gadās kāds, uz kuru šie uzraksti nekādi neiedarbojas. Kāda ir tā domu gaita, kas ļauj ignorēt to, ko tev skaidri un nezin cik reižu saka, turklāt skaidrojot, kāpēc? Rīcības cēloņi droši vien ir dažādi, tomēr starp tiem jābūt pārliecībai, ka šie noteikumi uz mani neattiecas un es varu darīt to, ko man šajā mirklī ir sagribējies darīt.

Sazāļotie olimpieši © DIENA

Katru reizi, kad sanāk apmeklēt Rīgas Zooloģisko dārzu, pārsteidz apmeklētāji, kuri baro dzīvniekus. Gandrīz pie katra iežogojuma vai būra, kur vispār ir iespējams dzīvniekam iedot barību, ir pielikti uzraksti trijās valodās: «Dzīvniekus nebarot! » Tomēr vienmēr gadās kāds, uz kuru šie uzraksti nekādi neiedarbojas.

Par baltu velti © DIENA(28)

_Piena svētki _Lucavsalā. Vai esam izgatavoti no cukura, ja vasaras lietus spēj aizskalot vēlmi pieņemt ekskluzīvus koncertus pat kā dāvanu?

Pārāk pliks un pārāk apģērbts © DIENA(55)

Karstā laikā jādomā par plikumu. Lai nav karsti, bet lai tomēr ir kultūrai atbilstoši. "Vai šīs radības te būs arī ramadāna laikā?" peldbiksēs tērpies kungs arābu valodā jautā savam draugam. Lai arī manas kolēģes dzimtā valoda ir arābu, viņa tomēr sauļojas bikini. Varam pasmaidīt par dzirdēto. "Tu taču neesi nekāds beduīns, kāpēc iesi peldēties drēbēs?" jautā cits arābu vīrietis, kad cenšos respektēt lietu kārtību Jordānijā.

Trīs mācības © DIENA(29)

Divpadsmitais festivāls Summertime – aicina Inese Galante pirmdienas vakarā Dzintaru koncertzālē sākās ar solīdu galā koncertu.

Brēgela suņi © DIENA(36)

Augustā ainavām, kuras mirkušas jūlija beigu lietusgāzēs, arvien biežāk pieskaras Brēgela ota, iemērkta krāsās, kas līdzīgas rudenim.

Vecā plate © DIENA(216)

Bezvārda pelēkās masas terorā visvairāk cieš talantīgākie, kuru vajāšanā beztalantīgie saskata savu lielo izdevību

Ir pieņemts © DIENA(129)

Ir pieņemts uzskatīt, ka vasarā ir jābrauc uz laukiem. Ir pieņemts uzskatīt, ka pilsētā ir skaļi un putekļaini, ka vienīgais zaļums ir pienenes lapa asfalta plaisā un vientuļš mežvīns mašīnu izbraukātā pagalmā. Ir pieņemts, ka laukos ir klusi un mierīgi, prāts norimst, sirds atmaigst un viss nokārtojas. Ir pieņemts uzskatīt, ka laukos viss notiek pa īstam, bet pilsētas dzīve ir viltota laime, nauda un vara, slinki pieaugušie kafejnīcās un tehnoloģiju izlutināti bērni.

Pulētā saule © DIENA(27)

Tuvojas valsts simtgade, un visas radošās organizācijas brūvē mums šīs dzīres ar vēl neredzētu vērienu. Ar salūta paukšķiem fonā mēs laimē diesim, turēsim rokās latvju nacionālo enciklopēdiju, vērosim patriotiskus TV seriālus un piedalīsimies tūkstoš aktivitātēs – no pagalmu sadziedāšanās svētkiem līdz putras vārīšanas sacensībām.

Sliktas ziņas © DIENA(104)

Ievērojamais amerikāņu dokumentālā kino autors Maikls Mūrs uzrakstījis skarbu tekstu, ar kuru cer kļūdīties

Te skan vēsture © DIENA(5)

Pēc vērienīgajiem restaurācijas darbiem Bauskas pilī ar jaunu spēku atgriežas vēsturiskās mūzikas festivālu gars

sdvjdfpv © DIENA

Tuvojas valsts simtgade, un visas radošās organizācijas brūvē mums šīs dzīres ar vēl neredzētu vērienu. Ar salūta paukšķiem fonā mēs laimē diesim, turēsim rokās latvju nacionālo enciklopēdiju, vērosim patriotiskus TV seriālus un piedalīsimies tūkstoš aktivitātēs – no pagalmu sadziedāšanās svētkiem līdz putras vārīšanas sacensībām.

Angļu valoda © DIENA(45)

Cilvēku skaitam, iekšzemes kopproduktam, ieroču daudzumam ir nozīme. Tāpēc var saprast Breksita aizstāvju daudzkārt izteikto argumentu, ka Lielbritānija kā piektā lielākā pasaules ekonomika var tīri labi izdzīvot ārpus Eiropas Savienības.

Deviņi ir desmit © DIENA(7)

Festivāls Positivus Salacgrīvā šonedēļ notiks desmito reizi. Pēdējais laiks mosties un posties. Virziens uz ziemeļiem