Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Māksla

Jūrmalas muzejs gadu sāk ar Laines Kainaizes un Baibas Sprances izstādēm

Jūrmalas muzejs gadu sāk ar divām jaunām mākslas izstādēm. Gleznotāja Laine Kainaize ar jaunāko darbu izlasi Piepildītais laiks svin savu dzīves jubileju, pati sev uzdodot jautājumu: "Ar ko līdz šim sev atvēlēto laiku esmu piepildījusi?" Savukārt Baiba Sprance par saviem gleznās iemūžinātajiem saulrietiem saka: "Mani interesē gaisma – kā kustīga enerģija un viela." Izstāžu atklāšana piektdien, 6. janvārī, plkst.17.00. Izstādes apskatāmas no 5. janvāra līdz 12. februārim.

Sarkandaugavā radīti sienu gleznojumi Provodņika oda

Sarkandaugavas radošajā kvartālā Provodņiks sadarbībā ar rakstnieku Rvīnu Vardi un mākslinieku Daini Rudeni ir radīti uzrakstu gleznojumi, abstrakti ironiskā formā izceļot vietas identitāti Rīgas pilsētvidē.

Norisināsies tēlotājmākslinieka Sebastyan Yelles pop-up izstāde Tukšā struktūra

MASA studijas galerijā Avotu ielas komerctelpās no 20. līdz 22. decembrim notiks tēlotājmākslinieka Sebastyan Yelles pop-up izstāde Tukšā struktūra. Izstādes mērķis ir parādīt tukšuma pārvēršanos par klusēšanu. Pasākuma ietvaros tiks organizēta izglītojošā lekcija par klusumu un iekšējo iedvesmu, informēja galerijas pārstāvji.