Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Māksla

Svētku, mākslas un Rotko elpas nedēļa. Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs svin savu desmitgadi © DIENA

Pirms desmit gadiem, 2013. gada 24. aprīlī, Daugavpils cietokšņa vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā tika atvērts Marka Rotko Mākslas centrs. Šodien tas kļuvis par unikālu veltījumu pilsētā dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko piemiņai, ļaujot skatīt viņa miljoniem vērtos oriģināldarbus, kā arī par daudzfunkcionālu un ievērojamu kultūrvietu – starptautisku izstāžu, simpoziju, rezidenču, izglītības programmu u. c. norises centru.

Valmierā skatāma Anša Starka fotogrāfiju izstāde

Līdz 21.maijam Valmierā, Vecpuišu parkā, apskatāma Anša Starka fotogrāfiju izstāde, kurā redzamie darbi tapuši Valmierā, Valmieras novada pilsētās un to apkārtnē pēdējo divu gadu laikā, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Liene Jakobsone.

Jūrmalas muzejā būs skatāma tēlnieka Egona Peršēvica personālizstāde

Piektdien, 28. aprīlī, plkst. 17 Jūrmalas muzejā durvis vērs tēlnieka Egona Peršēvica lielformāta darbu personālizstāde Skaistas lietas un citi nesmukumi. Populārākie tēlnieka darbi – tādi kā lotosa pozā sēdošā Milda, Karostas Nāra, Jūrasmāte un vēl citi tur būs skatāmi līdz pat maija beigām. Izstādē būs izstādīts arī jaundarbs.

Latvijas Mākslas akadēmijas atvērtajās skatēs varēs iepazīt mācību procesus

LMA aicina uz atvērtajām skatēm – no 24. aprīļa līdz 2. maijam LMA durvis būs atvērtas visiem, kuri vēlas sajust drēbi, izkost studiju procesus, izložņāt katedras un apraudzīt, ko skatēs izstāda šobrīd LMA studējošie. Šī ir iespēja ne tikai redzēt studiju rezultātus, bet arī iztaujāt studentus un pasniedzējus un izpētīt akadēmiju no iekšpuses līdz pēdējai vīlītei.

Liepājas Karostas ūdenstornī šovasar taps Guntas Lantes, Klāva Lora un Līgas Ķempes māksla

Nupat ar Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu Kilograms kultūras novērtētais Liepājas Karostas ūdenstornis gatavojas vērt durvis jaunai sezonai. Mākslinieku rezidences kurators – tēlnieks Egons Peršēvics šovasar tornī strādāt aicinājis gleznotājus Guntu Lanti, Klāvu Lori un Līgu Ķempi, informēja Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidences projekta komunikāciju vadītāja Iveta Vēvere.