Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Hamburgā tiks atklāta vērienīga Sigitas Daugules, Vinetas Kaulačas un Māra Čačkas izstāde Vīzijas un sliekšņi

Trīs spilgti Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvji - Sigita Daugule, Vineta Kaulača un Māris Čačka - apvienojušies radošā savienībā starptautiskā izstādē Vīzijas un sliekšņi, kas būs skatāma Hamburgas Pashmin mākslas galerijā no 4. februāra līdz 25. februārim. Izstāde ir veidota, lai izgaismotu dažādas pieejas un izpratnes par glezniecību, vienlaikus mēģinot atbildēt uz aktuāliem jautājumiem par to, ko glezniecība nozīmē šodien.

Granāta krāsa kino un gleznās. Sergeja Paradžanova simtgadei veltītu pasākumu cikla ieskaņa © DIENA

Sagaidot armēņu mākslinieka, kinorežisora un scenārista Sergeja Paradžanova jubileju, 28. janvārī kinoteātrī Auseklis Talsos iesāksies viņa simtgadei veltītu pasākumu cikls – ar 1969. gadā tapušās filmas Granāta krāsa seansu (plkst. 17.00) un viņa personības un daiļrades iedvesmotās mākslinieces Karinē Paronjancas tāda paša nosaukuma izstādes atklāšanu (plkst. 16.00).

Liepājas koncertzālē skatāms Māra Bišofa zīmējumu cikls un Veronikas Simoņenkovas izstāde Kopā ar Ukrainu

Sākot no piektdienas, 27. janvāra, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars skatāmas divas tematiski aktuālas izstādes. Pievēršot uzmanību šogad gaidāmajiem Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, līdz 15. martam apmeklētāji aicināti aplūkot starptautiski atzītā latviešu grafiķa Māra Bišofa interpretāciju par šo tradīciju 12 sietspiežu (zīmējumu) ciklā Dziesmu un deju svētki. Savukārt līdz 15. aprīlim Latvijā dzīvojošo Ukrainas bēgļu realitātes atspulgus varēs skatīt fotogrāfes Veronikas Simoņenkovas izstādē Kopā ar Ukrainu.

Rīgas mākslas telpā notiks Sandras Strēles un Oto Holgera Ozoliņa izstādes

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa no 3. februāra līdz 19. martam būs skatāmas divas izstādes – Sandras Strēles personālizstāde Nenotikušās izstādes: brikšņi un Oto Holgera Ozoliņa personālizstāde Risinājums neesošai problēmai, informēja Rīgas mākslas telpas projektu vadītāja Alise Anna Sondore.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā bērni dažādās aktivitātēs varēs iepazīt dizainu

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs kļuvis par bērniem vēl draudzīgāku un aizraujošāku vietu, kur dizainu var radoši iepazīt jaunajā aktivitāšu studijā ekspozīcijā Dizaina process. Spēlējoties, šeit iespējams izmēģināt spēkus keramikas, kinētikas, plakātu dizaina un aušanas jomā, pašam sajust dizaina materiālu atšķirības un ieklausīties stāstos, ko atklāj interaktīvais skaļrunis Babbit.

ISSP galerijā būs skatāma Ievas Epneres izstāde Laidi

ISSP galerijā no 2. februāra līdz 16. martam būs skatāma mākslinieces Ievas Epneres izstāde Laidi. Tajā būs aplūkojama dokumentālā filma, kas vēsta par Laidu pamatskolas pastāvēšanas pēdējo – 101. – gadu, un fotogrāfijas. Filmas pirmizrāde notiks 2. februārī plkst. 18.00 kinoteātrī K.Suns, savukārt izstādes atklāšana - plkst. 19.00 ISSP galerijā.

Talsos būs skatāma režisoram Sergejam Paradžanovam veltīta Karinē Paronjancas gleznu izstāde Granāta krāsa

Talsos kinoteātrī Auseklis 28. janvāra pēcpusdiena būs veltīta slavenajam armēņu māksliniekam un kinorežisoram Sergejam Paradžanovam un viņa 1969. gada filmai Granāta krāsa. Plkst. 16.00 notiks Karinē Paronjancas izstādes Granāta krāsa atklāšana kinoteātra vestibilā, savukārt plkst. 17.00 varēs noskatīties Sergeja Paradžanova filmu Granāta krāsa ar kinorežisora Dāvja Sīmaņa ievadvārdiem.