Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Māksla

Būs skatāma izstāde Zem. Virs. Mecotinta un akvatinta Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 4. stāva galerijā no 6. oktobra līdz 30. decembrim apskatāma izstāde Zem. Virs. Mecotinta un akvatinta Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā. Izstāde noslēdz grafikas tehnikām veltīto izstāžu ciklu, šoreiz iepazīstinot ar divām tonālajām dobspiedes tehnikām – akvatintu un mecotintu – un to attīstību, sniedzot izsmeļošu priekšstatu par abu tehniku ģenēzi. Darbu izlase veidota no LNB Mākslas krājuma grafikas kolekcijas, kurā ietverta arī vācu mākslas zinātnieka un kolekcionāra Pētera Betgera (Peter Böttger) dāvinājums bibliotēkai.

Aicina iesniegt pieteikumus Sony World Photography Awards fotogrāfiju konkursam

No šī gada 1. jūnija ikviens var iesniegt pieteikumus prestižajam Sony World Photography Awards fotogrāfiju konkursam, kuru jau sešpadsmito reizi rīko Pasaules fotogrāfijas organizācija. Pieteikumus iespējams iesniegt bez maksas mājaslapā www.worldphoto.org. Studentu kategorijai pieteikumus iespējams iesniegt līdz šī gada 30. novembrim.

Ar koncertu ieskandina rudens sezonu Vilhelma Purvīša muzejā

Siguldas Opermūzikas svētku vadītājs Dainis Kalns 15. oktobrī ielūdz uz tenora Miervalda Jenča, Venta Zilberta un koru koncertu. Koncertā piedalīsies Siguldas jauktais koris Atvars diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā, Ogres sieviešu koris Rasa diriģentes Airas Birziņas vadībā un Rīgas sieviešu koris Dzintars. No plkst. 14.00 Vecjaužos izskanēs Daiņa Kalna veidota programmu ar Emīla Dārziņa melodijām.

Latvijā viesosies vācu komiksu mākslinieks Mavils

Latvijā no 26. līdz 29. septembrim viesosies vācu komiksu mākslinieks Mavils, lai vadītu radošās darbnīcas Latvijas Mākslas akadēmijā un skolās, kā arī piedalītos komiksa Kinderlande lasījumā.

Rīgā notiks Ukrainas mākslinieku darbu labdarības izstāde – pārdošana

No 6. oktobra līdz 3. novembrim Mazajā ģildē (Amatu ielā 5, Rīgā) notiks Ukrainas mākslinieku gleznu labdarības izstāde – pārdošana The children of war (Kara bērni). Izstādi organizē starptautiskā galerija Gallery Les Noms un labdarības fonds Patrons of Ukraine ar Rīgas domes atbalstu. Pasākuma mērķis – līdzekļu vākšana no kara cietušo Ukrainas sieviešu un bērnu atbalstam.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle izsludina pieteikšanos balvai Meklējam jauno fotogrāfijā!

Līdz šī gada 2. oktobrim jaunie mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicināti pieteikt savus darbus Rīgas Fotogrāfijas biennāles - NEXT 2023 (RFB – NEXT 2023) balvai Meklējam jauno fotogrāfijā! Starptautiskas žūrijas izvēlētajam balvas ieguvējam nākamā gada maijā būs iespēja rīkot personālizstādi ISSP Galerijā RFB – NEXT 2023 programmas ietvaros, kur notiks arī pārējo laureātu apbalvošana. Īpašas balvas konkursa dalībniekiem piešķirs arī fonds VV Foundation un Lietuvas grāmatu izdevniecība NoRoutine Books.

ISSP Galerija aicina uz suņu fotostudiju ar islandiešu mākslinieci

Sestdien, 17. septembrī, ISSP Galerijas telpās darbosies neparasta suņu fotostudija. No plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt izstādes Rófurass. Cilvēks ar asti mākslinieci Bjargeju Olafsdotiru klātienē un iegūt sava mājdzīvnieka portretu.

Foto: Siguldā apskatāma Latvijas stenda ekspozīcija starptautiskajā Milānas dizaina mesē

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram, informēja kultūras centra Siguldas devons sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Jaunos Latvijas fotogrāfus aicina piedalīties konkursā

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapis, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.