Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māksla

Purvīša balvai nominēti Evelīna Deičmane un Reinis Hofmanis

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2022. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim, neatkarīgo ekspertu darba grupa nākamajai Purvīša balvai, kura tiks pasniegta 2023. gada pavasarī, ir izvirzījusi divus autorus - Evelīnu Deičmani un Reini Hofmani.

Notiks konkursa BDO jauno mākslinieku balvas 2022 izstādes atklāšana

Trešdien, 11. janvārī, plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā Pilot notiks BDO jauno mākslinieku balvas 2022 izstādes atklāšana un konkursa uzvarētāja paziņošana, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Jūrmalas muzejs gadu sāk ar Laines Kainaizes un Baibas Sprances izstādēm

Jūrmalas muzejs gadu sāk ar divām jaunām mākslas izstādēm. Gleznotāja Laine Kainaize ar jaunāko darbu izlasi Piepildītais laiks svin savu dzīves jubileju, pati sev uzdodot jautājumu: "Ar ko līdz šim sev atvēlēto laiku esmu piepildījusi?" Savukārt Baiba Sprance par saviem gleznās iemūžinātajiem saulrietiem saka: "Mani interesē gaisma – kā kustīga enerģija un viela." Izstāžu atklāšana piektdien, 6. janvārī, plkst.17.00. Izstādes apskatāmas no 5. janvāra līdz 12. februārim.

Sarkandaugavā radīti sienu gleznojumi Provodņika oda

Sarkandaugavas radošajā kvartālā Provodņiks sadarbībā ar rakstnieku Rvīnu Vardi un mākslinieku Daini Rudeni ir radīti uzrakstu gleznojumi, abstrakti ironiskā formā izceļot vietas identitāti Rīgas pilsētvidē.