Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzika

Nosaukti balvas Zelta mikrofons nominanti. Visvairāk nomināciju – Fiņķim un Patrishai

Trešdien, 17.janvārī, tika izziņoti balvas Zelta mikrofons nomināciju piecinieki un sadarbības partneru simpātijas. Visvairāk nomināciju - piecas - saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu Raķešu zinātne: gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi dziesma. Četras nominācijas ieguvušas grupas Astro'n'out un Singapūras Satīns, bet pa trim nominācijām ir Sudden Lights, Instrumenti un Donam.

Nosauktas Muzikālās bankas 15 fināldziesmas

Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā Muzikālā banka 2023, informēja aptaujas rīkotāji.

Nosaukti kormūzikas balvas pretendenti; balvu par mūža ieguldījumu saņems Jēkabs Ozolņš

Pirmo Kormūzikas balvu par mūžā ieguldījumu saņems Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un goda virsdiriģents, ilggadējs Liepājas 1.vidusskolas jauktā kora, vīru kora Nīca, jaukto koru Laiks un Līva diriģents, Liepājas pilsētas un novada koru virsdiriģents, Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskais vadītājs, komponists Jēkabs Ozoliņš, informēja balvas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Barikāžu atceres dienā izskanēs koncerts Atceries janvāri!

Sestdien, 20. janvārī, plkst. 18.00 RKTMC Mazā ģilde Lielajā zālē notiks vīru kamerkora Frachori (mākslinieciskais vadītājs Ingus Leilands), LNOB solista Guntara Ruņģa un ģitārista Jāņa Ruņģa koncerts Atceries janvāri!, informēja koncerta rīkotāji.

Rīgas Doma ērģeles svin 140 gadu jubileju

Atzīmējot Rīgas Doma ērģeļu 140gadi kopš atklāšanas koncerta 1884. gada 31. janvārī (pēc vecā stila 19. janvārī), Rīgas Doms aicina Ciemos pie ērģelēm. Svinības notiks svētdien, 28. janvārī, plkst 15.00–19.00, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Rīgā un Jūrmalā notiks festivāls Vīnes klasika

Festivāls Vīnes klasika šogad norisināsies no 14. līdz 25. februārim Rīgā un Jūrmalā. Festivāla koncertos skanēs Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa, Jozefa Haidna, kā arī citu komponistu skaistākie skaņdarbi. Uz skatuves kāps Berlīnes filharmoniķu pirmā koncertmeistare Vineta Sareika, vijolnieks Daniils Bulajevs, pianists Vestards Šimkus, orķestris Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, kā arī daudzi citi Latvijas un ārvalstu mūziķi.

Mēdejas pretrunīgā pievilcība. Milānas teātrī La Scala notiek Kerubīni operas pirmizrāde ar Marinu Rebeku titullomā © DIENA

Svētdien, 14. janvārī, Milānas Teatro alla Scala notiks Luidži Kerubīni traģēdijas Mēdeja pirmizrāde, kurā titullomu atveidos Latvijas soprāns Marina Rebeka. Mēdeja Itālijas slavenākajā operteātrī nav skanējusi sešdesmit divus gadus – iepriekšējo reizi uz La Scala skatuves to ir dziedājusi Marija Kallasa. Tagad pirmo reizi La Scala vēsturē Mēdeja iestudēta tās oriģinālajā versijā franču valodā

Skanēs Rīgas Projektu kora programma Vajadzētu © DIENA

Ņemot vērā pārpildīto koncertzāli decembrī un lielo klausītāju interesi, Rīgas Projektu koris un diriģents Kristofers Volšs-Sinka aicina uz latviešu kormūzikas koncertprogrammas Vajadzētu papildkoncertu Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 19. janvārī plkst. 19.