Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Politika

Kučinskis: Par topošo valdību ir vēl daudz nezināmā

Potenciālās koalīcijas un valdības veidošanas jautājumos par vairākām nozarēm ir vēl daudz nezināmā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Saeimas deputāts no Apvienotā saraksta (AS) Māris Kučinskis.

Koalīcijas sarunās panākta vienošanās par atbildības jomu sadali

Pēdējās dienās panākts ievērojams progress attiecībā uz jaunās koalīcijas darba virzieniem un vienošanās par atbildības jomu sadali, šodien pēc tikšanās ar Jaunās vienotības (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, pavēstīja Valsts prezidents Egils Levits un apliecināja arī Kariņš.

Prezidents jaunnedēļ varētu nominēt Kariņu premjera amatam

Valsts prezidents Egils Levits nākamnedēļ varētu formāli nominēt līdzšinējo premjeru Krišjāni Kariņu (JV) veidot arī nākamo Ministru kabinetu. Lai arī Kariņš pašlaik jau faktiski vada koalīcijas veidošanas sarunas, formāli Ministru prezidenta amatam viņš vēl nav nominēts.

Muižniece un Riekstiņš plāno pamest Konservatīvos

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K) un bijušais parlamentārietis Sandis Riekstiņš (K) plāno izbeigt savu darbību 14.Saeimā neiekļuvušajā politiskajā partijā Konservatīvie, liecina politiķu ieraksti vietnē Twitter.

JV un AS brīvdienās neformāli turpinās risināt domstarpības

Jaunā vienotība (JV) un Apvienotais saraksts (AS) brīvdienās neformāli jeb "klusās diplomātijas" līmenī turpinās risināt konstatētās domstarpības, secināms no šodien Delfi TV raidījumā JV politiķes Evikas Siliņas un AS politiķa Edvarda Smiltēna paustā.

NA un JV vienprātīgi, ka koalīciju bez AS no jaunā Saeimas sasaukuma izveidot nevar

Partiju apvienību Nacionālā apvienība (NA) un Jaunā vienotība (JV) pārstāvju vidū ir vienprātība, ka no jaunā 14.Saeimas sasaukuma nav iespējams izveidot tādu koalīciju, kurā nebūtu visas trīs līdz šim valdības veidošanā iesaistītās partijas - NA, JV un Apvienotais saraksts (AS), pēc tikšanās ar JV pārstāvjiem žurnālistiem pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

AS nav skaidrs, vai par ministriem varēs kļūt arī Saeimā neievēlētie

Apvienotajam sarakstam (AS) joprojām nav skaidrs, vai topošajā valdībā par ministriem varēs kļūt tikai Saeimas deputāti, vai arī šos pienākumus varēs uzņemties parlamentā neievēlēti profesionāļi, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja AS pārstāvis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.