Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Politika

LPV Saeimas frakciju vadīs Šlesers

14.Saeimā partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) frakciju vadīs Ainārs Šlesers, par plānoto lēmumu, ko paredzēts pieņemt pēc jaunievēlētās Saeimas sanākšanas, šodien žurnālistiem pastāstīja nākamā parlamenta sasaukuma LPV deputāte Linda Liepiņa.

NA tomēr atteikusi tikšanos ar Progresīvajiem

Viena no jaunās koalīcijas veidošanas sarunu dalībniecēm, partija "Progresīvie" ir saņēmusi atteikumu tikties no Nacionālās apvienības (NA), aģentūrai LETA teica "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

Otrdien notiks 14.Saeimā ievēlēto sarakstu pārstāvju sanāksme

Lai vienotos par 14.Saeimas pirmās sēdes sasaukšanu un citiem organizatoriska rakstura jautājumiem, otrdien, 18.oktobrī, Saeimas namā tiksies 14.Saeimā ievēlēto politisko partiju un partiju apvienību pārstāvji, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Teikmanis: Prezidents nedod norādījumus, cik partijām jābūt koalīcijā

Valsts prezidents Egils Levits joprojām nedod nekādus norādījumus par to, cik partijām ir jāveido jaunā koalīcija, un svarīgākais ir koncentrēšanās uz tādas valdības izveidi, kas ir spējīga sagatavot mērķus, kas ir izpildāmi, sarunā ar Latvijas Radio teica Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Krištopans cer uz LPV koalīciju ar NA, ZZS un AS

Jaunās vienotības (JV) premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) plāns par valdības izveidi izjuks - vai nu pēc laika vai uzreiz, šādi koalīcijas veidošanas sarunas sarunā ar aģentūru LETA komentēja partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) topošais deputāts Vilis Krištopans. LPV uz koalīcijas veidošanas sarunām nav aicināta.