Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Politika

ZZS aicina KNAB vērtēt Kariņa rīcību, piedāvājot Progresīvajiem amatu Ministru kabinetā apmaiņā pret atbalstu valdībai

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot pārbaudīt publiski izskanējušo informāciju par partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) līdera Krišjāņa Kariņa rīcību, piedāvājot partijai "Progresīvie" amatu valdībā apmaiņā pret atbalstu topošajai valdībai, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Levits: Iezīmējies, ka koalīciju veidos JV, AS un NA

Iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - Jaunā vienotība (JV), Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA), šodien pēc tikšanās ar JV līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

JV un AS esot panākušas labu izpratni par darāmo valsts drošības jomā

Jaunās vienotības (JV) un Apvienotā saraksta (AS) pārstāvji panākuši diezgan labu izpratni par to, kas nākamajai valdībai jādara drošības jomā, aģentūrai LETA pastāstīja koalīcijas sarunu Drošības darba grupas vadītāja, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Noraida Saskaņas prasību pārskaitīt vēlēšanu rezultātus

Augstākajā tiesa (AT) noraidījusi partijas "Saskaņa" prasību pret Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK), kurā politiskais spēks prasīja atcelt CVK lēmumu atteikt pārskaitīt par "Saskaņu" 14.Saeimas vēlēšanās nodotās vēlēšanu zīmes, aģentūru LETA informēja tiesā.

Progresīvie nav zaudējuši cerības par iekļūšanu valdībā

14.Saeimā jaunievēlētā partija "Progresīvie" ir vienojusies ar partiju apvienību "Jaunā vienotība" (JV) turpināt sarunas par valstiskajām prioritātēm, un partiju starpā ir saredzami daudzi kopsaucēji, trešdien pēc tikšanās ar JV sacīja "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens, vaicāts, vai "Progresīvie" vēl saredz vienošanās iespējas par partijas iekļaušanu valdībā.

Stabilitātei! lūgusi VDD izmeklēt klasificētas informācijas noplūdi

Partija "Stabilitātei!" lūgusi trešdien Valsts drošības dienestam (VDD) izmeklēt kādā veidā plašsaziņas līdzekļos nokļuvsi klasificēta informācija par 14.Saeimā ievēlētajiem partijas deputātiem, trešdien pie Valsts policijas (VP) galvenās ēkas Čiekurkalnā paziņoja partijas līderis Aleksejs Rosļikovs.